DPS: Abazović neozbiljan u sramnom poređenju sa Pjongjangom

Poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore, Miloš Nikolić, kazao je da je Abazović sa svojim kolegama iz opozicije direktni krivac za sve ono što spočitava da su manjkavosti sistema
10 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 22.09.2017. 13:09h

Izjava kojom predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović upoređuje Crnu Goru sa Sjevernom Korejom politički je neozbiljna, retorički neodmjerena, a u ljudskom smislu i više nego sramna. "Upoređivati članicu NATO, koja privodi kraju pregovore sa Evropskom unijom i ima rast BDP-a među najvećim u Evropi sa Sjevernom Korejom, kako bi se na taj način prikupili neki sitni poeni za partiju od pola mandata, prije svega je ljudski, a zatim i politički, sramotno i neozbiljno", rekao je poslanik Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić.

Abazović je na sastanku sa direktorom Kancelarije za Jugoistočnu Evropu Stejt Dipartmenta, Metjuom Palmerom, kazao da se Crna Gora se nalazi u dubokoj političkoj krizi iz koje je jedino može izvući raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora.

On je kazao da je Abazović sa svojim kolegama iz opozicije direktni krivac za sve ono što spočitava da su manjkavosti sistema.

Nikolić je ocijenio da nakon gotovo godinu niko u Crnoj Gori ne zna šta je razlog bojkota Parlamenta, jer je, kako je rekao, teza da je pokušaj teroristickog akta fingiran od vlasti, pala u vodu izjavama potpredsjednika SAD-a Majka Pensa prilikom posjete Podgorici.

"Možda se jedino nespretno otkrio predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić koji je, poredivši bojkot u Crnoj Gori sa bojkotom u Makedoniji i Albaniji, saopštio da je cilj bojkota smjena vlasti bez izbora, a ne nikakvi novi izbori i ispunjavanje bilo kakvih uslova, što je još jedan pokazatelj nesposobnosti opozicije da na biralištima pobijedi DPS", kazao je Nikolić.

On smatra da je bojkot izbora u Nikšiću bio pokušaj destabilizacije sistema, jer je Abazović sa svojim kolegama bio svjestan da ce pretrpjeti žestok poraz na izborima.

Nikoić je ocijenio da tome u prilog govori i činjenica da su svi oni uredno nastupili na lokalnim izborima u Herceg Novom jer su procijenili da tu imaju veće šanse da ostvare dobar izborni rezultat.

"Sve ove činjenice jasan su pokazatelj vaše lične neodgovornosti i političke nezrelosti, kao i političkog kalkulantstva koje ste, doduše vi lično, odavno potvrdili neulaskom u Skupštinu prilikom glasanja za NATO, čime ste i dokazali da vam je lični i partijski interes znatno iznad državnog", kazao je Nikolić.

Bonus video: