DPS Bar: Tvrdnje o uštedi budžeta politički avanturizam

"U svijetlu krpljenja kvoruma za sjednicu Glavnog odbora, a vjerovatno i za još jednu partiju koja ce nastati iz SNP, Klub odbornika SNP u Baru saopštio je javnosti niz tvrdnji, koje su u najmanju ruku problematične", saopšteno iz DPS Bar
53 pregleda 2 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 07.11.2017. 14:27h

Iz barskog DPS reagovali su na navode vršioca dužnosti predsjednika Opštinskog odbora SNP Bar Milenka Cebalovića ocjenjujući da su tvrdnje SNP-a o nadmoći u SO Bar problematične, te da su "politički avanturizam".

Iz SNP su ranije saopštili da su njihovi odbornici "sačuvali Baru četiri godišnja budžeta".

"U svijetlu krpljenja kvoruma za sjednicu Glavnog odbora, a vjerovatno i za još jednu partiju koja ce nastati iz SNP, Klub odbornika SNP u Baru saopštio je javnosti niz tvrdnji, koje su u najmanju ruku problematične. Jasno nam je da već moraju krenuti u agresivnu kampanju da bi svoju navodnu nadmoć u radu lokalnog parlamenta pretvorili u izborni rezultat. Mi unaprijed znamo kako će se taj politički avanturizam završiti - tačno onako koliko je i tačna njihova tvrdnja o nadmoći u lokalnom parlamentu, koju im navodno mi na sjednicama nevoljno priznajemo!?", navodi se u reagovanju Službe za informisanje OO DPS Bar.

Prema istim navodima, "lako je kititi se nekakvim odbranama ovog ili onog, Starog Bara ili Maljevika" i prisvajati "nekakve zasluge" za zaštitu Luke Bar, za što je rečeno da je "već toliko istrošena i izrabljena floskula od strane cijele opozicije".

Iz DPS akcentuju da bez njihovih "nastojanja, namjera, planova i ukupnog angažovanja, a prije svega 19 glasova", u SO Bar nema usvajanja ni jednog predloga.

"Od koga ste odbranili naše plaže, naš Stari grad, našu Luku? Vrijeme je da odustanete od prevaziđene “pobjedničke” retorike i da se posvetite ozbiljnom radu u lokalnom i u državnom parlamentu. Građani će svoju riječ dati na izborima, tu ćete morati da pokažete svoju navodnu nadmoć. A što se tiče vaše političke parole “i riječ i djelo”, možda bi bilo dobro da je redefinišete. Jer, pokazali ste na primjeru Budve, Kotora i Herceg-Novog, kako funkcionišu vaše "principijelne" koalicije i kako su vam usklađeni riječi i djela. Na štetu građana! Zato i mi i vi znamo kakav će opet biti vaš izborni rezultat na lokalnim izborima u Baru. Vaše podjele idu dotle da ćete na kraju imati podijeljenu partiju i manje odbornika u lokalnom parlamentu. A kud manje od tri, koliko ih je sada?", zaključuje se u reagovanju barskog DPS.

Bonus video: