DPS: Bečić se zanio kada je pun entuzijazma izrazio želju da bude predvodnik Vlade

"Bečić je očito zaboravio da je njegov politički subjekt, doživio dva izborna debakla za mjesec dana, da ih u gradovima gdje participiraju u vlasti, upravo njihovi koalicioni partneri prozivaju za nerad i korupciju", navodi se u saopštenju DPS
99 pregleda 7 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 20.06.2018. 20:02h

Demokratska partija socijalista (DPS) Crne Gore izražava zadovoljstvo zbog povratka Alekse Bečića i Dritana Abazovića u Parlament jer, između ostalog, smatramo da je to jedino realno polje političkog nadmetanja, saopšteno je večeras iz te partije.

"Pored toga što se opozicioni bojkot pokazao kao besmislen, nečastan i nemoralan čin kojim su poslanici besramno trošili nezarađeni novac, smatramo da su dugim odsustvom iz institucija pojedinci postali potpuno odvojeni od realnosti. To se upravo desio poslaniku Aleksi Bečiću, koji je danas u izjavi koju je dao u Briselu, pokazao da razmišlja u nekim kategorijama koje se dosta razlikuju od stvarnosti. Bečić je očito zaboravio da je njegov politički subjekt, doživio dva izborna debakla za mjesec dana, da ih u gradovima gdje participiraju u vlasti, upravo njihovi koalicioni partneri prozivaju za nerad i korupciju", navodi se u saopštenju DPS.

Iz te partije su dodali da je Bečić zaboravio odakle je krenuo, gdje je bio i kuda je pošao.

"Vjerujemo da se Bečić zanio kada je pun entuzijazma izrazio želju da bude predvodnik Vlade, koja će, kako on reče, "uvesti Crnu Goru u EU"?! Ova izjava djeluje farsično kada se posmatra u kontekstu gubitničke pozicije koju ovaj političar i njegova koalicija zauzimaju na političkoj sceni. Vjerujemo da entuzijazma i želje kod Bečića ne fali, ali prvo mora jedan uslov da zadovolji: da pobijedi na izborima", rekli su iz DPS.

Oni su poručili da hoće da vrate Bečića u realnost.

"DPS je pobjednik na ovim, kao i na svim prethodnim izborima. Za vrijeme vlasti DPS i naših koalicionih partnera Crne Gora je postala članica NATO saveza i na putu pridruživanja EU otvorila i privremeno zatvorila najveći broj poglavlja od svih zemalja u regionu. Politika koju je trasirala DPS i njen predsjednik Milo Đukanović, zaslužna je za ovakvu spoljno političku orijentaciju naše države. Da su se, kojim slučajem, Bečić i njegovi politički saborci pitali, Crna Gora bila na nekom sasvim drugačijem putu, vjekovima daleko od Evrope i evropskih vrijednosti", piše u saopštenju DPS.

Navode i da su otvoreni smo za politički dijalog u Parlamentu, i formiranje radnih tijela koja bi raspravljala na temu svih pitanja koja mogu biti u fokusu crnogorskog društva.

"I DPS, kao i evropski zvaničnici, iskazuje zadovoljstvo što su se i Bečić i Abazović uvjerili da je bojkot bio promašaj i da je njihovim poslanicima mjesto u institucijama. Ipak, nadamo se da će ovakvi nerealni ispadi učesnika dijaloga, poput ovoga koji je načinio Aleksa Bečić, biti sporadični incidenti, koji neće narušiti jednu dobru namjeru da se demokratski razgovara o svim pitanjima važnim za našu državu i naše društvo", zaključuje se u saopštenju DPS.

Bonus video: