DPS Berane izabrao novi Opštinski odbor

Na izbornoj konferenciji delagatima su se obratili jedino dosadašnji predsjednika opštinskog odbora Budimir Dabetić i član predsjendišvta Miodrag Radunović
350 pregleda 2 komentar(a)
DPS Berane, Foto: Tufik Softić
DPS Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 11.04.2015. 15:56h

Na konferenciji Demokratske partije socijalista (DPS) u Beranama izabran je novi Opštinski odbor koji broji 141 članova, među kojima je 30 odsto žena. U novi odbor je po funkciji ušlo 17 odbornika u lokalnom parlamentu.

Novi odbor će, kako je najavljeno, 20. aprila održati konstitutivnu sjednicu i tada će biti utvrđeni kandiati za predsjednika. Izbor predsjednika trebalo bi da se obavi do 1. maja.

Spekuliše se da je izbor predsjednika već izazavao velike podjele unutar DPS u Beranama i neslaganja oko kandidata, o čemu bi posljednju riječ trebalo da da predsjednišvo partije.

Na izbornoj konferenciji delagatima su se obratili jedino dosadašnji predsjednika opštinskog odbora Budimir Dabetić i član predsjendišvta Miodrag Radunović.

Izbornoj konferenciji DPS Berane nije prisustovao niko iz vrha partije, a Radunović je odsustvo Svetozara Marovića, koji je koordinator te partije za ovaj grad, obrazložio "opravdanim razlozima".

Skupu su kao gosti prisustvali predstavnici opštinskih odbora Bošnjačke i Narodne stranke.

Bonus video: