DPS Berane: Kiković lokalni parlament pretvorio cirkus

U DPS-u tvrde da je „Kiković nastavio staru praksu dozvoljavajući da učešće u radu uzmu i oni čije mjesto nije ni u sali“
159 pregleda 3 komentar(a)
Berane, Foto: Arhiva "Vijesti"
Berane, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 02.04.2015. 13:56h

Opštinski odbor DPS Berane optužio je predsjednika SO Gorana Kikovića da je „svojim ponašanjem i činjenjem beranski parlament pretvorio u svojevrsni cirkus“ i najavio da se odbornici te partije neće vraćati na sjednicu koja treba da bude nastavljena u ponedjeljak.

U saopštenju beranskog DPS se navodi da je osma sjednica SO „pokazala je da je lokalni parlament pretvoren u cirkus čiji je većinski vlasnik predsjednik Skupštine“.

„Uvreda koju je izrekao našem kolegi odborniku, i svuda uvaženom humanisti, dr Fahrudinu – Faki Hadroviću slika je zrelog primitivizma predsjednika Kikovića kojeg se moraju stidjeti i oni koji nijesu punoljetni“ – navodi se u saopštenju lokalnog DPS.

Oni tvrde da je „Kiković nastavio staru praksu dozvoljavajući da učešće u radu uzmu i oni čije mjesto nije ni u sali“.

„Ovaj „prvi čovjek“ parlamenta nije u stanju ni da ispoštuje dogovore sa šefovima Odborničkih klubova o načinu i vremenu rada, čime potvrdjuje „demorkatske“ kapacitete uz podršku takvom radu i ponašanju od strane kolega iz vlasti“ – saopštava OO DPS.

Iz ove partije navode kako odbornici koalicije Zdravo Berane izbjegavaju da govore o temama koje su na dnevnom redu.

„Bježanje od tema potvrdjuje da nemaju o čemu govoriti i da je aktuelna beranska vlast – nezdrava koalicija – ovu proteklu godinu ukrala Berancima. Poklekli pred našim argumentima izbjegavaju odgovore na brojna pitanja koja smo im postavili uz „poslovničku“ pomoć Gorana Kikovića i njegove upadice i komentare, skraćivanju vremena za diskusiju našim odbornicima i dozvoljavanje da odbornici iz vlasti govore o temama koje nijesu na dnevnom redu. Bole ih svoji „rezultati“ u prethodnom periodu“ – zaključuje se u saopštenju OO DPS Berane.

Bonus video: