DPS Berane: Koalicija „Zdravo Berane“ donosi novi namet građanima naplatom parkinga

U saopštenju se dodaje da su građani svjedoci da se poslednjih dana užurbano ocrtavaju parking mjesta na svim mogućim lokacijama u gradu, "gdje se nadležni vode idejom - „što više, to bolje“
7 komentar(a)
DPS Berane, Foto: DPS
DPS Berane, Foto: DPS
Ažurirano: 18.10.2015. 12:31h

Od kako je na vlast u Beranama došla Koalicija „Zdravo Berane“, građani svako zasijedanje Skupštine opštine iščekuju sa dozom nelagodnosti i neizvjesnosti, poručili su iz beranskog DPS-a.

Iz ove partije dodanju da su građani zabrinuti zbog kontinuiranog zaduživanja opštinske vlasti na račun poreskih obaveza, ali i zbog brojnih drugih, po mišljenju lokalnih moćnika, sigurno „zdravih“ nameta, kojima značajno otežavaju život građana Berana.

"Tako će se i na zasijedanju Skupštine koje je zakazano za 20. oktobar, na dnevnom redu naći odluka o davanju saglasnosti na cjenovnik usluga novoosnovanog preduzeća „Parking servis“. Značaj adekvatnog rješavanja problema parkiranja, u ovom trenutku, mora ostatiti u drugom planu, jer smo u situaciji u kojoj aktuelna vlast, obećavši građanima prije nešto više od godinu i po dana „zdrave“ i značajno bolje uslove života, sada predlaže cijene parking prostora koje su prevazišle nivo Glavnog grada, pa čak i nekih metropola u zemljama u okruženju. Suvišno je govoriti o tome šta će za budžet građana, uz cijenu od 0,4 eura po satu parkiranja u prvoj, odnosno 0,3 eura po satu u drugoj zoni, značiti obaveza plaćanja mjesečne karte za parkiranje u iznosu od 8, odnosno 5 eura, ispred stambenih zgrada u kojima žive, odnosno mjesečne karte u istom iznosu za radno vrijeme ispred ustanova u kojima su zaposleni", kazali su iz beranskog DPS-a.

U saopštenju se dodaje da su građani svjedoci da se poslednjih dana užurbano ocrtavaju parking mjesta na svim mogućim lokacijama u gradu, "gdje se nadležni vode idejom - „što više, to bolje“, tako da se dešava da u jednom danu prisustvujemo ocrtavanju, a zatim poništavanju već označenih parking mjesta, jer se nije vodilo računa o propisanim dimenzijama i komforu koji za cijenu koju će morati da plati, svaki građanin mora da ima."

"Potpuno je jasno da je ova odluka još jedan od očajničkih pokušaja čelnika „zdrave koalicije“ da obezbijede dodatna novčana sredstva kako bi finansirali sve veći broj zaposlenih u organima lokalne uprave i javnim službama, ali i pokušaj da formiranjem ovakvih preduzeća otvore nova radna mjesta kako bi bar dijelom, preko džepova građana, „odužili“ partijske dugove „zaslužnim borcima za zdravo Berane", navodi se u saopštenju.

Iz beranskog DPS-a su kazali da zato i ne iznenađuje činjenica da su već sada zaduženja Opštine Berane dostigla zonu visokog rizika i da je prosto neizvjesno šta građane Berana očekuje na kraju fiskalne 2015. godine, kada uzmemo u obzir činjenicu da su u decembru 2014. godinu zaduženja bila uvećana za 35% u odnosu na godinu dana ranije, što je iznos od preko dve miliona eura.

"U stvari, već sada je jasno šta može da ih očekuje, jer će se već na dnevnom redu ovog skupštinskog zasijedanja naći novo zaduženje Opštine Berane u iznosu od preko pet miliona eura. Ovim sredstvima će, između ostalog, biti finansiran program smanjenja broja zaposlenih, odnosno rješavan problem tehnološkog viška u opštinskim organima i preduzećima, gdje je od dolaska na vlast „zdrave koalicije“ na virtuelna radna mjesta zaposleno oko 200 ljudi. Na kraju, ne treba da nas iznenađuje ovakva politika aktuelne vlasti jer je značajan broj njenih čelnika još uvijek u VD stanju (vršioci dužnosti), pošto su na rukovodeća radna mjesta došli bez stručnih referenci i mimo zakonskih propisa, a po osnovu partijskih zasluga i rodbinskih veza. Zato smo uvjereni da će „zdrava koalicija“, na sreću građana Berana, veoma brzo otići u zaborav, i da će ostati u sjećanju kao jedna loša politička epizoda u životu našega grada", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: