DPS Berane: Stanje u skloništu za pse užasno, ne poštuju se zakoni i propisi

"Snimci iz Skloništa koje su javnosti prezentovali aktivisti nevladinih organizacija samo su potvrda katastrofalno lošeg funkcionisanja Komunalnog preduzeća koje gazduje Skloništem", saopšteno je iz beranskog DPS-a
927 pregleda 2 komentar(a)
.
.

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Berana izrazio je zabrinutost zbog stanja u Skloništu za napuštene i izgubljene pse i druge životinje u tom gradu i zahtijeva od nadležnih opštinskih i državnih organa da najhitnije reaguju u vezi sa ovim "slučajem koji posljednjih dana opravdano uznemirava ukupnu crnogorsku javnost".

"Snimci iz Skloništa koje su javnosti prezentovali aktivisti nevladinih organizacija samo su potvrda katastrofalno lošeg funkcionisanja Komunalnog preduzeća koje gazduje Skloništem", saopšteno je iz beranskog DPS-a.

Iz te stranke tvrde da su više puta obavještavali javnost o stanju u tom preduzeću, te napominju da su to činili i njihovi odbornici na zadnjoj sjednici lokalnog parlamenta kada se raspravljalo o njegovom godišnjem Izvještaju o poslovanju.

"Očigledno je da je stanje u Skloništu za pse užasno loše, da se ne poštuju zakoni i propisi, te da za sve to postoji i velika odgovornost u nadležnom preduzeću", piše u saopštenju DPS-a.

Zbog svega ovoga, dodaju, inicirali su da predsjednik SO Berane i predjsednik nadležnog skupštinskog tijela sazovi hitnu sjednicu Odbora za planiranje prostora i komunalno-stambenu djelatnost na kojoj bi se raspravljalo o tom temi i predložile hitne mjere.

"Uvjereni smo da će u narednom periodu nadležne institucije ispitati ovaj slučaj i upoznati javnost o eventualnim zloupotrebama u Skloništu za napuštene i izgubljene pse i druge životinje", zaključuju u beranskom DPS-u.

Bonus video: