DPS Berane: Tražimo najodlučniju akciju, ne želimo da dozvolimo da porodica Tomkić napusti naš grad

"I pored osude najšire crnogorske javnosti, svjedoci smo razočaravajuće situacije da se napad ponavlja sa izrazitom dozom drskosti, i zbog toga apelujemo na državne organe da pruže punu zaštitu ovoj porodici i njihovoj imovini, i da počinioce, koji se usuđuju da djelo ponove, najoštrije kazne. U ovom momentu to je naš najhitniji zahtjev", navodi se u saopštenju DPS Berane
1102 pregleda 0 komentar(a)
DPS
DPS

Izražavamo žaljenje i zabrinutost zbog ponovnog napada na našeg sugrađanina Igora Tomkića, ovog puta na njegovu imovinu, što najoštrije osuđujemo, a ovaj čin smatramo nastavkom ranijih napada na ovog čovjeka, saopštio je danas Opštinski odbor (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Berane.

U privatnoj radnji radnji Igora Tomkića, u beranskom naselju Dolac, izbio je požar oko dva sata iza ponoći.

Beranska policija je 18. marta uhapsila Miloša Radevića (25) i Novaka Petrića (19) zbog sumnje da su u naselju Dolac pretukli Igora Tomkića, nanijevši mu teške tjelesne povrede.

"I pored osude najšire crnogorske javnosti, svjedoci smo razočaravajuće situacije da se napad ponavlja sa izrazitom dozom drskosti, i zbog toga apelujemo na državne organe da pruže punu zaštitu ovoj porodici i njihovoj imovini, i da počinioce, koji se usuđuju da djelo ponove, najoštrije kazne. U ovom momentu to je naš najhitniji zahtjev", navodi se u saopštenju DPS Berane.

Oni traže da institucije čija je to nadležnost zaštite porodicu Tomkić i njihovu imovinu, te da hitno djeluju po pitanju njihove fizičke, materijalne i socijalne bezbjednosti.

"Tražimo najodlučniju akciju, i ne želimo da dozvolimo da ova porodica napusti naš grad, već je potreba da svi zajedno doprinesemo da porodica Tomkić svoj porodični život nastavi sa nama u Beranama. Dokažimo time da niko nema pravo da remeti suživot u Beranama i Crnoj Gori. Osude koje su stizale danas i ovih dana iz Berana pokazuju da u ovom gradu nema i neće biti mjesta za one koji po svaku cijenu žele da narušavaju mir i bezbjednost bilo kog građanina", kazali su iz DPS Berane.

Bonus video: