DPS Bogosavljevića zvao da pomogne

To znači praktično da će im na osnovu istraživanja javnog mnjenja davati sugestije kojoj ciljnoj grupi da se obraćaju, kakve poruke da šalju...
15 komentar(a)
Ažurirano: 04.08.2012. 19:08h

Direktor beogradske agencije „Ipsos stratedžik marketing“ Srđan Bogosavljević savjetovaće Demokratsku partiju socijalista tokom kampanje za oktobarske izbore, saznaju „Vijesti“. Direktor uticajne agencije za istraživanje javnog mnjenja će kao stručni konsultant tokom kampanje davati sugestije funkcionerima DPS-a i sugerisati im kako da kreiraju poruke javnosti.

To znači praktično da će im na osnovu istraživanja javnog mnjenja davati sugestije kojoj ciljnoj grupi da se obraćaju, kakve poruke da šalju i koga da napadaju od političkih protivnika.

Najjača parlamentarna partija time će samo nastaviti saradnju sa beogradskom agencijom koja joj radi redovna istraživanja javnog mnjenja. Portparol DPS-a Časlav Vešović kazao je da ta partija još nije odlučila sa kojom agencijom će sarađivati tokom kampanje.

„Još nijesmo odlučili koja će agencija raditi istraživanja uoči izbora, i nikakav ugovor nije potpisan. DPS je do sada sarađivao sa 'Ipsos stratedžik marketingom' kada nam je ta agencija radila istraživanja javnog mnjenja. Sva istraživanja govorila su da imamo gotovo natpolovičnu većinu“, kazao je Vešović.

Bogosavljević je na čelu beogradske agencije više od 16 godina, a angažovan je i kao redovni profesor Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju na privatnom univerzitetu Singidunum u Beogradu.

Bogosavljević je u crnogoskoj javnosti poznat i po medijskim komentarima crnogorske političke scene u kojima je, između ostalog, predlagao raspisivanje izbora prije početka pregovora sa Evropskom unijom.

On je to obrazložio činjenicom da će pregovori biti teški i da ne bi valjalo mijenjati vlast usred pregovora. Bogosavljević je ocijenio i da bi se tektonske promjene u Crnoj Gori desile kada bi došlo do formiranja vlasti između prosrpskih i procrnogorskih partija, navodeći da bi takav scenario ubrzao evropski put Crne Gore.

Bonus video: