DPS Budva: Poziv Crnogorskoj klasičan primjer političke korupcije

"Oni kojima se nečasna politička trgovina redovno priviđa u tuđem dvorištu, bez imalo skrupula upravo ovim nemoralnim činom pokušavaju da se zadrže još koji mjesec na vlasti u Budvi"
13 komentar(a)
DPS logo, Foto: DPS
DPS logo, Foto: DPS
Ažurirano: 10.07.2018. 19:04h

Poziv koji su stranke "raspale budvanske koalicije, uputile Crnogorskoj predstavlja klasičan primjer političke korupcije", ali i očajnički potez onih koji po svaku cijenu žele da zadrže svoje privilegije, navodi se u saopštenju DPS Budva.

"Oni kojima se nečasna politička trgovina redovno priviđa u tuđem dvorištu, bez imalo skrupula upravo ovim nemoralnim činom pokušavaju da se zadrže još koji mjesec na vlasti u Budvi", saopšteno je iz DPS-a.

Poručili su da su ovakve i slične ponude nekoliko puta odbijali, svjesni da opstanak na vlasti onih koje će Budvani pamtiti po "nesposobnosti, neprincipijelnosti , korupciji, rođačkom zapošljavanju ali i najgorim uvredama koje su jedni o drugima iznosili, ništa dobro neće donijeti ovom gradu" i dodaju da bi ovakav "nemoralni aranžman" samo produžio agoniju ove opštine i zato smo ga sa indignacijom svaki put odbacivali.

"Posebno je apsurdno da se ova nečasna ponuda servira političkom subjektu čije su čelnike, isti ovi što traže slamsku spasa, do skoro nazivali - udbašima. Takođe, samo prije mesec dana ovu budvansku vlast funkcioneri Crnogorske karakterisali su kao “nesrećni konglomerat” koji je Budvu potpuno unazadio, “neprirodnu koaliciju koja je masovno partijski i politički zapošljavala”, a za Bečićeve Demokrate tvrdili da su rasijali podjele i završili u kaljuzi „prepunoj mržnje i uvreda”. Zbog svega navedenog: pokušaja očigledne političke korupcije, ali i niza uvreda koje su međusobno jedni o drugima izgovarali, iznenađuje razumijevanje na koje ova nečasna ponuda nailazi u redovima Crnogorske. Eventualnim prihvatanjem ove ponude Crnogorska bi, sasvim izvjesno, politički presudila sama sebi i postala dio ovog gubitničkog društva", navodi se u saopštenju budvanskog DPS-a.

Iz DPS ističu da principijelnim odnosom koji imaju prema ovom, ali i svim ostalim političkim pitanjima, čine ono što je u najboljem interesu građana.

"Naša, ali i sve ostale političke partije, imaće priliku da na sljedećim izborima čuju stav birača o politici koju su zastupali u prethodnom periodu. Strah od izbora koji je prisutan kod raspale budvanske koalicije, najbolji je dokaz njihovih katastrofalnih učinaka i predstavlja pokušaj odlaganja kazne koja neminovno slijedi od strane građana budvanske opštine", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: