DPS Budva: Vujović nanio nemjerljivu štetu antifašističkoj tradiciji

" Podrška inicijativi za smenu Vujovića pokazaće zapravo kome je zaista do pravih vrijednosti savremene Crne Gore, a kome do održavanja na funkcijama po svaku cijenu, pa makar to značilo i gaženje po sopstvenim principima"
3 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 13.10.2017. 12:10h

Demokratska partija socijalista (DPS) pozdravlja najavljenu inicijativu Crnogorske za smjenu predsjednika Skupštine Opštine Budva Đorđija Vujovića zbog polaganja vijenca na spomenik pripadnicima Ravnogorskog pokreta, i najavljuje podršku naših odbornika toj akciji, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Budva.

Crnogorska je juče saopštila da će pokrenuti proceduru za smjenu predsjednika Skupštine opštine (SO) Budva, Đorđija Vujovića.

"S obzirom na to da je Vujović vijenac na spomenik saradnicima okupatora kao predsjednik SO Budva, po automatizmu je to učinio u ime svih odbornika, ali i građana Budve, nanoseći time nemjerljivu štetu snažnoj antifašističkoj tradiciji grada i države, očekujemo da i ostale partije pruže podršku ovoj inicijativi i glasaju za smjenu Vujovića. To se posebno odnosi na one partije u lokalnom parlamentu, nezavisno od toga da li su u vlasti ili u opoziciji, koje se deklarativno pozivaju na antifašizam, državotvornost, patriotizam, ali samo kada treba na tim temama prikupiti koji poen ili glas i prevesti ga pod okrilje poštovalaca Ravnogorskog pokreta. Podrška inicijativi za smenu Vujovića pokazaće zapravo kome je zaista do pravih vrijednosti savremene Crne Gore, a kome do održavanja na funkcijama po svaku cijenu, pa makar to značilo i gaženje po sopstvenim principima", kazali su iz DPS Budva.

Bonus video: