DPS Cetinje: Iz SDP-a progovara sujeta i zavist

“Građani su aktuelnoj lokalnoj upravi povjerili novi mandat, a to je sasvim dovoljno vremena da ispoštujemo sva obećanja na osnovu kojih smo dobili ubjedljivu većinu njihovih glasova”, poručeno je iz OO DPS
60 pregleda 20 komentar(a)
DPS Cetinje, Aleksandar Bogdanović, Foto: DPS
DPS Cetinje, Aleksandar Bogdanović, Foto: DPS
Ažurirano: 08.03.2015. 13:00h

U reagovanju na saopštenje SDP-a, cetinjski odbor DPS-a optužio je članove SDPa da su sujetni i zavidni na njihove rezultate u prijestonici, ali i za iznošenje netačnih informacija.

SDP je ranije danas objavio da je vlast na Cetinju bazirana je na nerealnim obećanjima, na virtuelnoj čokoladi, fabrikama kojih nema i izmišljenim radnim mjestima, uz konstataciju da Cetinje, kao što je obećano uoči izbora, "nema autobusku stanicu, nema žičaru, nema MACCOC, nema fabriku čokolade, nema fabriku solarnih panela...".

U saopštenju, DPS pita SDP kako im je u današnjem saopštenju promaklo da spomenu projekte koje je vlast završila: “dvije nove stambene zgrade, gradska tržnica, Dnevni centar, novi vatrogasni dom”, kao i da su rekonstruisane stara bolnica ili britansko poslanstvo. Iz OO DPS-a ističu da su “duge i zamorne obustave vodosnabdijevanja prošlost, da su obezbijeđena sredstva za rekonstrukciju čitave kanalizacione mreže, da je na prostoru nekadašnjeg donjeg ’Oboda’ u toku najveći projekat iz oblasti obrazovanja... Kada govorite o privredi, opet čudi kako vam je promaklo da su upravo zahvaljujući podsticajima te lokalne vlasti već izgrađeni komercijalni objekat na mjestu ruina ’Tarine’ garaže, jedan novi hotel, da su u svrhu razvoja turizma realizovana značajna ulaganja u Lipsku pećinu”.

“Građani su aktuelnoj lokalnoj upravi povjerili novi mandat, a to je sasvim dovoljno vremena da ispoštujemo sva obećanja na osnovu kojih smo dobili ubjedljivu većinu njihovih glasova”, poručeno je iz OO DPS.

DPS je u saopštenju okrivila članove SDP-a da su su “za svoje vladavine ostavili astronomske dugove koje je naslijedila i sa kojima se bori aktuelna lokalna vlast”.

“Za sve ove godine jasno su pokazali koliko su kredibilni da vode grad. A građani Cetinja to su i prepoznali, i baš zato SDP je danas opozicija, uz nekoliko odborničkih mjesta, i na sreću – daleko od mogućnosti da vodi prijestoni grad,” navodi se u reagovanju.

Bonus video: