DPS: Dio učesnika pregovora ponovo koristi jezik ucjena

"Zbog postizanja konačnog dogovora i pronalaženja najboljih rješenja za sporna pitanja, bilo bi očekivano da dio učesnika pregovora jezik ultimatuma i ucjena zamijeni spremnošću za nastavak dijaloga"
8 komentar(a)
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 29.03.2016. 19:15h

Dio učesnika pregovora ponovo koristi jezik ultimatuma i ucjena, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS) i poručeno da će neki od njih dati najbolji doprinos konačnom postizanju dogovora povlačanjem sa pozicije koja im ne pripada.

"U trenutku kada se očekuje da se dođe do finalizacije političkog sporazuma, koji treba da bude postignut za dobro čitave Crne Gore, DPS sa žaljenjem konstatuje da se od dijela učesnika tog procesa ponovo čuje jezik ultimatuma i ucjena", navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a su rekli da crnogorska javnost s pravom očekuje da se dođe do sporazuma. "Ali je očigledno da nekim učesnicima pregovora odgovara da što duže zadrže status kvo ovog procesa, kako bi zadržali svoje pozicije“.

"Zbog postizanja konačnog dogovora i pronalaženja najboljih rješenja za sporna pitanja, bilo bi očekivano da dio učesnika pregovora jezik ultimatuma i ucjena zamijeni spremnošću za nastavak dijaloga. Takođe, neki do njih će dati najbolji mogući doprinos konačnom postizanju dogovora tako što će se povući sa pozicije koja im već neko vrijeme ne pripada“, poručeno je iz DPS-a.

DPS će, kako navode, uprkos takvim tonovima, i u narednom periodu ostati privržena konstruktivnoj ulozi koju ima u ovom procesu.

"I dati puni doprinos da se u konačnom dođe do sporazuma. To je jedini adekvatan politički odgovor na aktuelna dešavanja na crnogorskoj političkoj sceni, i najbolje zalaganje za dalji demokratski i evroatlantski put Crne Gore“, poručeno je iz DPS-a.

Bonus video: