DPS građanima Šavnika obećao mini bolnicu

Predsjednik Opštine Šavnik Miomir Vujačić je ubijeđen da će vladajuća koalicija na jesenjim izborima pobijediti ubjedljivije nego na prethodnim
165 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.09.2012. 19:26h

Vladina politika u podsticaju poljoprivrede je iz godine u godinu je sve izdašnija, izjavio je šef poslaničkog kluba DPS-a Milutin Simović pred oko stotinak građana u zgradi Skupštine opštine Šavnik.

Simović je na tribini koalicije “Evropska Crna Gora-Milo Đukanović” kazao da je evidentno da se taj grad promijenio prolaskom magistralnog puta Risan-Nikšić–Šavnik- Žabljak i da je priča o spoju poljoprivrede i turizma zaživjela.

"Projekat Komarnica je na dohvat obije ruke i njime će biti generisana novostvorena vrijednost od značaja za ekonomiju cjelokupne Crne Gore", dodao je funkcioner DPS-a.

U gradu koji od popisa do popisa bilježi konstantan demografski pad, Simović je kazao da posebno ohrabruju podaci o stipendiranju studenata, zapošljavanju mladih ljudi, te činjenica da će u Šavniku biti otvorena mini bolnica sa određenim brojem ležajeva.

I predsjednik Opštine Šavnik Miomir Vujačić je ubijeđen da će vladajuća koalicija na jesenjim izborima pobijediti ubjedljivije nego na prethodnim.

On je aktivistima i simpatizerima priznao da opština ima velikih problema, ali ih je često prevazilazila uz pomoć DPS-a i Vlade.

"Od kako sam ja predsjednik u zadnjih godinu dana, prateći program kojie zacrtao DPS, krenuli smo da rješavamo osnovne probleme sa kojima ćemostvoriti zakonski okvir za realizaciju naših prirodnih resursa, vodnog, turističkog potencijala i poljoptivrede. Izgradnjom projekta Komarnica, od koncesija ćemo prihodovati tri do četiri miliona eura, što su značajna sredstva, ako se zna da će milion biti iskorišćen za budžet, a opstatak za investicije i boljitak Šavnika, čija razvojna ekspanzija predstoji", kazao je Vujačić.

Potpredsjednik DPS-a Željko Šturanović je kazao da je njihov cilj da nastave kontinuitet ubjedljivih pobjeda i time još jednom pokažu da se mnogo toga mijenja, a da je samo nepromjenjivo povjerenje građana.

"Za razliku od drugih koji kažu da su najbolji, a da imaju problem što ih građani ne razumiju, mi rješenje i odgovore na pitanja tražimo u konsultacijama sa građanima", dodao je on.

Predsjednika OO SDP Nikšić Milorad Guto Jovanović smatra da opozicija nije protivnik vlasti već države.

“Mogu oni mijenjati dresove, zvati se demokratski, frontovskisocijalistički, ali njihova zajednička crta je anticrnogorska politika. Na svim izborima mi se borimo za Crnu Goru, a svaka pobjeda je ojačavanjenjenih temelja", zaključio je Jovanović.

Galerija

Bonus video: