DPS HN: Vlast ne poštuje građane koji nisu pravoslavci

"Vjerovatno se nadaju da će sa manje publiciteta progurati unaprijed pripremljene odluke o izmjenama Budžeta za 2018. godinu, predlogu Budžeta za 2019."
521 pregleda 1 komentar(a)
Herceg Novi (Ilustracija), Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi (Ilustracija), Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 18.12.2018. 14:22h

Vladajuća koalicija u Herceg Novom još jednom je pokazala elementarno nepoštovanje građana koji nisu pravoslavne vjeroispovjesti. Zakazali su sjednicu Skupštine opštine (SO) Herceg Novi za 24. decembar - dan kada građani katoličke vjeroispovjesti proslavljaju Badnji dan, navedeno je u današnjem saopštenju Opštnskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Herceg Novi.

Oni tvrde da je i na taj način pokazan odnos prema konceptu građanske države.

"Pokazali su koliko ne poštuju pravo na slobodu vjeroispovjesti i različitost koja je temelj svih građanskih zajednica. Vjerovatno se nadaju da će sa manje publiciteta progurati unaprijed pripremljene odluke o izmjenama Budžeta za 2018. godinu, predlogu Budžeta za 2019. godinu i postaviti svoje partijske poslušnike u Savjet Televizije Herceg Novi, kako bi uz unaprijed pripremljenu programsku šemu opjevavali svoje goleme uspjehe", navodi se u saopštenju OO DPS Herceg Novi..

"Iako očekujemo da će srdačno čestitati građanima katoličke vjeroispovesti Badnji Dan i Božić, vjerujemo da građani Herceg Novom znaju da prepoznaju iskrene namjere i licemjerstvo. Vjerujemo da građani Herceg Novog znaju da pamte", zaključuje se u saopštenju OO DPS Herceg Novi.

Bonus video: