DPS i GB Kolašin: Vuksanović polako ali sugurno preuzima i nadležnosti Skupštine opštine

"Postupak ocjene ustavnosti i zakonitosti te odluke pokrenut je pred Ustavnim sudom, ali se taj sud, po staroj praksi, kada je Željka Vuksanović u pitanju, ne oglašava i ne odlučuje još od jula mjeseca prošle godine"
56 pregleda 9 komentar(a)
Kolašin grad, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin grad, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 19.02.2018. 20:04h

Predsjednica Opštine Kolašin Željka Vuksanović polako ali sugurno preuzima i nadležnosti Skupštine opštine (SO), tvrde iz opštinskih odbora Demokratske partije socijalista (DPS) i Grupe birača (GB).

Iz ta dva politička subjekta, koji čine kolašinsku opoziciju, nijesu zadovoljni ni radom nekih državnih organa, koji "omogućavaju predsjednici da radi šta hoće".

"Postupak ocjene ustavnosti i zakonitosti te odluke pokrenut je pred Ustavnim sudom, ali se taj sud, po staroj praksi, kada je Željka Vuksanović u pitanju, ne oglašava i ne odlučuje još od jula mjeseca prošle godine. Da je suprotno u pitanju, odnosno da opozicija na čelu sa DF, NP, SDP, Demosom i Demokratama pokrene proceduru za preispitivanje odluke, sigurno bi to rešavao po hitnom postupku. Kada je riječ o Željki i "obični" radnici koji pokreću postupke, onda se to rješava kako ko ima interesa i kako ko ima koga u Ustavnom sudu", navodi se u saopštenju DPS i GB.

Oni zamjeraju predsjenci Opštine, što, kako tvrde, donosi i izmjene i dopune iste odluke, potpuno preuzimajući nadležnost SO. Takođe, kažu i da svi ti akti nijesu objavljeni, "osim neko vrijeme na sajtu Opštine".

"Taj način rada najbolji je dokaz samovlašća i anarhije koja vlada u Opštini i koja svih ovih godina prolazi nekažnjeno. Odluke, u skladu sa zakonom, donosi Skupština, a nikako predsjednik Opštine, osim u slučajevima vanrednih okolnosti. S obzirom da su u Opštini Kolašin vanredne okolnosti od kad je na vlasti elementarna nepogoda koalicija SDP, DF, SNP, Demokrata i Demosa i ne čudi potpuna uzurpacija vlasti od strane Vuksanović sa partnerima, kao i nefunkcionisanje SO", kazali su iz DPS i GB.

Rekli su i da su državni organi omogućili predsjednici da radi šta hoće.

Tvrde i da "državno tužilaštvo, koji kao na traci odbacuje sve krivične prijave protiv nje, a tamo gdje ih ona podnosi svaku procesuira".

"Tako radi Željka i tako je kontrolišu državni organi. Počela je sa odlukom odluku o zaradama zaposlenih u javnom sektoru Opštine, a kojom će završiti ne znamo, možda odlukom o regulisanju saobraćaja na teritoriji Opštine Kolašin", zaključuje se u saopštenju DPS i GB.

Bonus video: