DPS: Javni servis ciljano nanosi štetu partiji i Vladi

Iz Demokratske partije socijalista, ipak, kažu da "ne spore prava novinara da slobodno izraze svoje viđenje, niti pravo na nezavisnu uređivačku politiku Radio-televizije Crne Gore"
84 pregleda 13 komentar(a)
RTCG, Foto: Boris Pejović
RTCG, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.09.2017. 14:18h

Demokratska partija socijalista (DPS) podnijela je Savjetu RTCG i Agenciji za elektronske medije prigovore koji se odnose na programski sadržaj emitovan u utorak u centralnim informativnim emisijama, povodom dešavanja u Mojkovcu.

„Smatramo da izvještavanje Javnog servisa povodom navodnih incidenata u Mojkovcu predstavlja kršenje programskih principa utvrđenih zakonskim propisima kao i gaženje etičkih i moralnih standarda profesionalnog novinarstva“, kazali su iz DPS-a.

Kako su rekli, plasman informacije, kao i sadržaj emitovanog priloga, sugerišu namjeru „da se ovakvim načinom izvještavanja tendenciozno i ciljano nanese šteta DPS-u, njenim najvišim funkcionerima i Vladi Crne Gore u cjelini“.

„Ovim podneskom ne sporimo prava novinara da slobodno izraze svoje viđenje, niti pravo na nezavisnu uređivačku politiku RTCG, ali skrećemo pažnju da niko, pa ni novinari, ne smije zaboraviti da su i njihova prava ograničena pravima drugih osoba u društvu, zakonskom regulativom i etičkim kodeksom“, poručeno je iz DPS-a.

Bonus video: