DPS: Jedino u čemu URA prednjači je vrijeđanje Cetinjana

Sredstva namijenjana Prijestonici, navode, nisu poklonjena, već su namijenjena za radove na regionalnoj saobraćajnici
2 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 30.07.2017. 12:25h

Građanski pokret URA je možda stranka malih kapaciteta, ali zato prednjače u vrijeđanju Cetinja i građana Cetinja, kazali su iz Demokratske partije socijalista na Cetinju.

Iz te partije su reagovali na saopštenje GP URA povodom dodjeljivanja 300.000 eura pomoći iz državne rezerve Prijestonici.

"Prvo su iz GP URA jednom velikom broju Cetinjana rekli da su pučisti, a sad više ne priznaju ni status Cetinja. Možda sad nije zla namjera nego neupućenost i elementarno neznanje. Eksperti ne znaju da odavno Cetinje nije "Opština". Kako da znaju kad ih nije interesovalo ni da podrže zakon koji je za dobro svih građana. Zato im toplo preporučujemo da kao obaveznu lektiru tokom letnjeg raspusta pročitaju Ustav Crne Gore, Zakon o Prijestonici i Zakon o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore.

Kada nisu znali da je Cetinje Ustavom Crne Gore definisano kao Prijestonica, navode iz DPS-a, "onda ne čudi ni neznanje da je nadležnost nad magistralnim i regionanim putevima u okviru organa državne uprave."

"Zato nije Cetinju poklonjeno nikakvih trista hiljada eura. To su sredstva za eksproprijaciju, za regionalne puteve. A da uputimo eksperte, ta sredstva se uplaćuju Prijestonici jer se radi o dijelu regionalne saobraćajnice koja ima gradski karakter, kako bi ista bila isplaćena onima kojima po zakonu pripadaju. Ali razumijemo da je to previše komplikovano za vrle eksperte GP URA koji se ne pomoliše ni da vide koji su to regionalni i magistralni putevi koji se grade za dostupnije i saobraćajno bolje povezano Cetinje," rekli su iz DPS-a.

Kako su kazali, u GP URA bi trebalo da se "prvo raspitaju kad hoće o nečemu da pričaju."

"U suprotnom kad opet počnu sa svojim saopštenjima i "stručnim" analizama neka znaju da to nije poniženje za Cetinje i za Vladu. To je poniženje samo njih samih. Oko gromoglasnog najavljivanja pobjede GP URA, već smo se prepali tih tri stotine glasova koje će da osvoje. Puno se plašimo, posebno ako se opet Cetinjanima ponude u paketu sa Danilovićem i bratijom," zaključili su u saopštenju.

Bonus video: