DPS: Jokić i Perovićeva onemogućavaju funkcionisanje političkog života u Kotoru

"Današnji čin pečaćenja ulaznih vrata sale u palati Bizanti rezultat je njihove grčevite borbe za očuvanje funkcija koje gube, s čime nikako da se pomire. Pravno nasilje koje Jokić i Perovićeva u Kotoru sprovode nije zabilježeno u istoriji Crne Gore", saopšteno je iz DPS-a
1962 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Demokratska partija socijalista osudila je, kako su saopštili, zloupotrebu ovlašćenja, opštinske imovine i kršenje zakonskih normi od strane predsjednika Opštine Vladimira Jokića i predsjednice Skupštine opštine Dragice Perović koji su zapečatili salu SO i protivno volji većine odbornika spriječili održavanje zasijedanja lokalnog parlamenta.

"Zabranom pristupa prostorijama koje su dom svih odbornika koje su izabrali Kotorani, Perovićeva i Jokić pokazuju očiglednu namjeru da spriječe funkcionisanje lokalne uprave i time onemoguće osnovno funkcionisanje političkog života u opštini, iako svjesni da su poodavno manjina. Po njima, ako nijesu vlast, ne mora biti ni lokalne uprave, ni Kotora! Današnji čin pečaćenja ulaznih vrata sale u palati Bizanti rezultat je njihove grčevite borbe za očuvanje funkcija koje gube, s čime nikako da se pomire. Pravno nasilje koje Jokić i Perovićeva u Kotoru sprovode nije zabilježeno u istoriji Crne Gore", saopšteno je iz DPS-a.

Kako dodaju "zbog besprizorne zloupotrebe ovlašćenja" će podnijeti krivične prijave protiv Jokića i Perović i tražiti od nadležnih pravosudnih organa da "zaustave nasilje vlastodržaca koji više nemaju većinu u Skupštini opštine".

Bonus video: