DPS Kolašin: Zeković nastavio sa praksom ismijavanja i izigravanja političke javnosti

"Zeković pokušava da neozbiljnost kolašinske izvršne vlasti, i svoju ličnu, sakrije iza inicijative koju ni poslovnički nije pripremio kako treba, saopšteno je iz DPS Kolašin
102 pregleda 6 komentar(a)
Opština Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Opština Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 05.11.2015. 09:41h

Ne pada snijeg da prekrije brijeg već da svaka zvjerka pokaže svoj trag, a šef kluba odbornika SDP Kolašin Bojan Zeković u svom saopštenju nastavio je sa praksom ismijavanja i izigravanja političke javnosti, pokušavajući da neozbiljnost kolašinske izvršne vlasti, i svoju ličnu, sakrije iza inicijative koju ni poslovnički nije pripremio kako treba, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS) Kolašin.

Zeković je juče poslao skupštinskoj službi incijativu za zakazivanje sjednice lokalnog parmenta na kojoj bi se razmatrao Sanacioni plan za prevazilaženje finansijskih teškoća opštine Kolašin.

"Dakle, nakon upućenog zahtjeva za sazivanje sjednice Skupštine opštine Kolašin od strane odborničkog kluba DPS-a i još pet odbornika sa predlogom dnevnog reda: Upoznavanje sa sanacionim planom za prevazilaženje finansijskih teškoća opštine Kolašin, ovim saopštenjem namjerava da neodgovornost svoje partije po ovom pitanju zamaskira sa neposlovničkom inicijativom. Zeković bi trebalo da zna, a ako ne zna evo prilike i da nauči, da zahtjev za sazivanje sjednice skupštine može podnijeti i jedna trećina odbornika, a inicijativu za sazivanje sjednice skupštine može podnijeti 300 građana, a nikako on sam kao šef kluba SDP-a. Samo još ne znamo da li je "inicijativa" koju je "poslao" stigla, pošto je prije izašlo saopštenje u medijima nego što je “inicijativa” zavedena u skupštinskoj proceduri. O ovako ozbiljnim pitanjima niko nema pravo da pravi šalu, pa ni odbornik Zeković u njemu poznatom stilu", navodi se u saopštenju DPS Kolašin.

Iz kolašinskog DPS-a su dodali da njihov odbornički klub koji ima deset odbornika i sa još pet odbornika ostalih političkih partija se, kako tvrde, na primjeren i poslovnički način odnio prema ovom pitanju kako bi građani, odbornici i svi zainteresovani bili upoznati sa načinom rješavanja finansijskih obaveza opštine i trošenjem novca poreskih obveznika.

"Navodi Zekovića, da su imali namjeru raspravljati o Sanacionom planu na sjednici skupštine održane u utorak 03.11.2015.godine, u okviru tačke Odluka o konstituisanju hipoteke na nepokretnostima su potpuno neutemeljene, jer materijal za navedenu sjednicu nije dostavljen ni za predviđenu tačku dnevnog reda koja se odnosila na hipoteku, a o materijalu u vidu Sanacionog plana da i ne govorimo. Navodi Zekovića da bez opozicije ne žele da raspravljaju o ovako važnom pitanju su samo potvrda ovakve politike i njenih protagonista poslednjih 12 mjeseci, jer su o skoro svakoj Odluci raspravljali bez našeg prisustva, počev od one najvažnije, Odluke o Budžetu, ne želeći nikada da uvaže nijedan naš predlog ili sugestiju", kazali su iz DPS Kolašin.

Bonus video: