DPS Kotor: Tendencija diskreditacije naših odbornika pokušaj skretanja pažnje sa izvjesne smjene Jokića

Iz DPS-a ističu da pokušaji pravdanja Jokića da je radio po zakonu danas izgledaju smiješni i predstavljaju najozbiljnije vrijeđanje Kotorana i svih koji su pratili rad njegove administracije
2305 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Dps.co.me
Ilustracija, Foto: Dps.co.me

Tendencija da se odbornici DPS-a Kotor koji su potpisali inicijativu diskredituju loš je pokušaj skretanja pažnje sa izvjesne smjene prvog Demokrate Kotora koga brane njegovi demagozi i sateliti u lokalnoj vlasti, kojih je strah od gubitka svojih fotelja nakon smjene Jokića, saopšteno je iz kotorskog DPS-a.

"Smjena predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića, institucionalno započeta predajom inicijative Skupštini opštine Kotor, pokrenula je lavinu straha i neistina Jokića i njegovih zaštitnika na lokalnom i državnom nivou, u pokušaju spašavanja izvjesnog gubitka funkcije", ocjenjuju iz DPS-a.

Kako iz te stranke tvrde, Jokić i koalicioni drugovi manipulišu građanima kada kažu da je podnošenje inicijative za njegovu smjenu "prekrajanje volje birača".

"Ne. Prekrajanje volje birača je upravo ono što je radio Jokić, a to je samostalno donošenje odluka koje su u nadležnosti doma građana i birača Kotora, Skupštine opštine, koja je jedina nadležna da donosi takve odluke. Prekrajanje volje birača je kada Jokić sam donosi te odluke, čime je Kotor doveo u vd stanje koje traje od kada je jedva izabran na tu funkciju. Jokić je pored tih, donosio odluke isključivo u svom interesu a štetne za grad, nenamjenski trošio sredstva i radio mimo propisa, zbog čega danas postoji inicijativa za njegovu smjenu iza koje stoje odbornici DPS-a, ali i drugih, njegovih koalicionih partija, čime je jasno stavljeno do znanja da je prepoznata Jokićeva samovolja u lokalnoj samoupravi, kojoj je sada odbrojano vrijeme".

Iz DPS-a ističu da pokušaji pravdanja Jokića da je radio po zakonu danas izgledaju smiješni i predstavljaju najozbiljnije vrijeđanje Kotorana i svih koji su pratili rad njegove administracije.

"Za Demokrate i Jokića 'rad po zakonu' je protivzakonito zapošljavanje svih sedam sekretara Sekretarijata, Glavnog administratora Kotora, sekretarke Skupštine opštine Kotor, Direktora Dikrecije za uređenju i izgradnju Kotora, direktorice Centra za kulturu 'Nikola Đurković' i mnogih drugih službenika, angažovanih po partijskom ključu, uz prethodno otpuštanje ranijih zaposlenih", navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a smatraju da je tendencija da se njihovi odbornici, koji su potpisali iniciajitvu, diskredituju loš pokušaj skretanja pažnje sa izvjesne smjene "prvog Demokrate Kotora koga brane njegovi demagozi i sateliti u lokalnoj vlasti, kojih je strah od gubitka svojih fotelja nakon smjene Jokića".

"Ovim putem ih obavještavamo da vraćanjem inicijative za smjenu Jokića pravdanu formom neće zamijeniti suštinu – a to je da je Jokić radio protiv interesa Kotora i da ga većina predstavnika građana poziva na odgovornost. Inicijativa za smjenu predsjednika Opštine je u potpunosti formalno pravno ispravna i u skladu je sa Zakonom i Statutom Opštine Kotor, te podsjećamo Predsjednicu Skupštine Opštine da je krajnji rok za zakazivanje sjednice 9. april, kada će se odbornici izjasniti o inicijativi za razrješenje predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokić", zaključuje se u saopštenju kotorskog DPS-a.

Bonus video: