DPS: Kriminalce su na Cetinje slali samo Demokrate i URA

Zastrašivanja, prijetnje upućene prije svega građanima, a potom i DPS aktivistima i funkcionerima, koji su, kako tvrde iz te partije, čak prebijani i bejzbol palicama, "očigledno postaju praksa ovih političkih subjekata"
69 pregleda 21 komentar(a)
DPS logo, Foto: DPS
DPS logo, Foto: DPS
Ažurirano: 01.12.2017. 17:26h

Nakon što su im propala predviđanja iz juna ove godine da na Cetinju imaju 26,7 odsto podrške građana, a uprkos neviđenim pritiscima su u Prijestonici jedva uzeli 13,4 odsto, Demokrate su pribjegle metodama nasilja, laži i spinovanja, u čemu im se u punom kapacitetu pridružio i GP URA, kazali su iz cetinskog odbora Demokratske partije socijalista.

Jedini kriminalci koji su u nedjelju pokušali da okupiraju Cetinje, ističu iz DPS, bili su oni koje su sa sobom iz Podgorice i Budve dovele Demokrate i URA.

"Očigledno poučeni od strane predsjednika Opštine Budva Dragana Krapovića i predsjednika GP URA Dritana Abazovića, koji se vide na brojnim snimcima u pratnji upravo tih ljudi, okupljali su se u grupama, provocirali građane i naše aktiviste, snimali ih telefonima, izazivali sukobe, a kako je obavezno u grupici kriminalaca bio i po jedan kandidat za odbornika ili poslanik ove dvije partije, to su medijski pokušavali da predstave kao napad na njih. Bukvalno su upadali građanima u dvorišta kuća i zgrada i nijesu im dozvoljavali da izađu na glasanje, što je na kraju rezultiralo značajno manjom izlaznošću između 18 i 20 sati. I pored svega toga, nijesu se ni primakli dobrom rezultatu," navode iz DPS u Prijestonici.

Zastrašivanja, prijetnje upućene prije svega građanima, a potom i DPS aktivistima i funkcionerima, koji su, kako tvrde iz te partije, čak prebijani i bejzbol palicama, "očigledno postaju praksa ovih političkih subjekata".

"Uzalud sva dreka i vika nakon poraza koji su pretrpjeli, uzalud i besprizorni pritisci koji se nastavljaju preko njima bliskih medija. Podnijete su desetine krivičnih prijava protiv ljudi koji su u ime Demokrata i URE pokušali da zlostavljaju Cetinje i Cetinjane 26. novembra, a preduzećemo i niz drugih aktivnosti kako bi što prije došlo do rasvjetljvanja svih ovih događaja i kako bi bila zasutavljena praksa nasilničkog ponašanja tokom kampanje i na sam dan bilo kojih izbora," zaključuju iz odbora DPS u Prijestonici.

Bonus video: