DPS: Krivokapić nemoćan da se pomiri sa marginalnom ulogom

"Prije nego što se naredni put zaleti da soli pamet i vlasti i opoziciji, Krivokapić bi morao da zna da ga izborni rezultat i osvojena četiri mandata ne preporučuju više ni za što, a kamoli nekoga ko će o bilo cemu odlučivati u Crnoj Gori"
37 komentar(a)
DPS, Foto: Dps
DPS, Foto: Dps
Ažurirano: 06.01.2017. 18:35h

Ranko Krivokapić i dalje pokušava da pozicionira sebe kao lidera čitave crnogorske opozicije, kao da još uvijek ne želi ni sam sebi da prizna da je sopstvenu partiju od dijela vladajuće koalicije pretvorio u najlošije kotiranu opozicionu stranku, navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista.

Iz te partije su reagovali na intervju u "Vijestima" lidera SDP-a u kojem je između ostalog naveo da ukoliko opozicija nastavi da djeluje jedinstveno, da će premijer Duško Marković morati da pristane na ponavljanje izbora, "iako sada tvrdi da se na glasanje neće izlaziti prije 2020. godine".

"Nemoćan da se pomiri sa marginalnom ulogom na političkoj sceni, do koje je doveo i sebe i SDP, Krivokapić želi za sebe da prigrabi i zasluge za političko-društvene procese u državi koje mu ni po čemu ne pripadaju, ali i da nauči ostale opozicione partije što treba da rade i kako da se ponašaju. Zato u svom intervjuu "Vijestima" Krivokapić insistira na "jedinstvu 39 opozicionih poslanika", ali nikako ne spominje da je on jedan od svega četiri poslanika SDP-a, što dovoljno govori koliko građani cijene njegovu ulogu u crnogorskoj politici", navode iz DPS-a.

Dodaju da se nakon 18 godina provedenih u vlasti "i na grbači DPS-a", Krivokapić ponaša kao "svojevremeno Vojislav Koštunica, valjda neinformisan da neki od njegovih kadrova još zauzimaju funkcije u Vladi koju predvodi DPS".

"No, njemu ne smeta takvo licemjerno ponašanje, sve dok mogu da se ubiraju bilo kakvi lični benefiti za njega i njegovu partiju. Zašto politička i moralna gromada ne povuče svoje kadrove sa izvršnih i rukovodnih pozicija, kada je DPS i njena Vlada takva kakvom je opisuje Krivokapić. Demagoške teze na svaku moguću temu i poređenja neuporedivog, Krivokapića jasno svrstavaju u ravan multipraktika nalik na Nebojšu Medojevića. Prije nego što se naredni put zaleti da soli pamet i vlasti i opoziciji, Krivokapić bi morao da zna da ga izborni rezultat i osvojena četiri mandata ne preporučuju više ni za što, a kamoli nekoga ko će o bilo cemu odlučivati u Crnoj Gori", zaključuje se u reagovanju DPS-a.

Bonus video: