DPS: Krivokapiću, gdje si bio punih 18 godina

"Danas je razumljiva njegova frustracija nakon gubitka fotelje sa kojom je bio srastao i svih privilegija koje su išle uz tu "specijalnu" fotelju", saopšteno iz DPS-a
60 pregleda 34 komentar(a)
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 30.01.2017. 19:44h

Demokratska partija socijalista (DPS) podsjetila je lidera SDP-a Ranka Krivokapića na sve, kako su naveli, hvalospjeve koje je upićivao lideru njihove stranke Milu Đukanoviću.

Iz DPS-a su reagovali na saopštenju SDP-a u kojem je navedeno da "nijedna vlast u istoriji Crne Gore nije poharala svoj narod kao DPS".

"Za siguran korak DPS-a neka Ranko ne brine, a i mi ćemo ga podsjećati na njegove hvalospjeve: "Milo Đukanović predstavlja visoko stablo u istorijskoj šumi Crne Gore"; "Nije lako biti najprvi, nije lako voditi, a ovu koaliciju vodi lider Milo Đukanović koji omogućuje da "naprijed Crna Goro" bude stalno i sigurno". Znao je u svojim umovanjima i da zamišljeno upozori: "Svi ćete Mila prije mene izdati"", naveli su iz DPS-a.

Oni su upitali lidera SDP-a "đe si bio punih 18 godina".

"Eto, priznaćemo mu onih sedam koje je, prije koalicije sa Demokratskom partijom socijalita, proveo u Skupštini Savezne Republike Jugoslavije, gdje je sigurno platu primao iz nekog imaginarnog budžeta, a ne onoga koji je kreirao upravo Slobodan Milošević. Niko Ranka i njegovu principijelnost, dosljednost i poštenje ne poznaje bolje nego DPS. Uvjerili smo se u to bezbroj puta za skoro dvije decenije veoma bliske saradnje. Danas je razumljiva njegova frustracija nakon gubitka fotelje sa kojom je bio srastao i svih privilegija koje su išle uz tu "specijalnu" fotelju. Što se "spajanja" sa Demokratskim frontom tiče, Krivokapić se sam spojio onog momenta kad je pristao da zajedno sa njima sprovodi politiku tuđih interesa u Crnoj Gori, suprotno svom retoričkom zalaganju za euroatlantske integracije. Srećom, nije to bilo opredjeljenje ukupnog biračkog tijela nekadašnjeg SDP-a, već rezultat lične frustracije i osvetništva bivšeg predsjednika crnogorske Skupštine. A rezultat je odlično poznat – sveo je partiju na monetu za potkusurivanje anticrnogorskih interesa", saopšteno je iz DPS-a.

Tvrde i da se izjava ruskog ministra Sergeja Šojgua, koji je, kako je saopšteno iz SDP-a, rekao da se devedesetih godina iz Crne Gore u Moskvu iznosio novac, nije odnosila na Crnu Goru.

"To je mogao provjeriti u vrijeme kad je bio na čelu OEBS i imao ambiciju da riješi ukrajinsku krizu. Sad to može još bolje uraditi preko svog novog gazde vojvode Mandića. Ali neće to nikad ni pokušati, zna on da od toga nema ništa. Njegova politička veličina posljednjih godina se ogleda u krupnim lažima i rijetko viđenom umišljaju", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: