DPS: Mitropolija svojim djelovanjem i izjavama pokazuje da je duhovnost najmanje interesuje

Iz DPS-a su poručili da bi Mitropolija konačno mogla da se opredijeli da li je duhovna, parapolitička ili ekonomska organizacija
121 komentar(a)
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.05.2016. 21:06h

U Mitropoliji crnogorsko-primorskoj Srpske pravoslavne crkve bi trebalo, prije nego što uđu u bilo kakvu polemiku, da se osvrnu na svoj i "minuli rad" svog prvog čovjeka, kroz koji su bezbroj puta dokazali svoj odnos i prema Crnoj Gori kao državi i prema čitavom evropskom civilizacijskom krugu, kome savremena Crna Gora pripada i teži kroz uspješne integracione procese, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske su ranije danas poručili da je premijer Milo Đukanović još jednom pokazao svoju mržnju i netrpeljivost prema najbrojnijoj Crkvi u Crnoj Gori.

Đukanović je 21. maja u intervjuu portalu "Politiko" poručio da se SPC se otvoreno i neumorno protivi državi Crnoj Gori i da je glavni oslonac protivnicima NATO-a u Crnoj Gori.

Iz DPS-a su poručili da bi Mitropolija konačno mogla da se opredijeli da li je duhovna, parapolitička ili ekonomska organizacija, jer kako tvrde iz ove partije, svojim djelovanjem i izjavama otvoreno pokazuje da je duhovnost najmanje interesuje i istakli da reagovanju Mitropolije na Đukanovićev intervju ne treba drugi odgovor osim nekoliko citata Amfilohija.

"Samom reagovanju Mitropolije na intervju predsjednika Vlade Mila Đukanovića portalu "Politiko" ne treba nikakav drugi odgovor do nekoliko citata njihovog poglavara Amfilohija, koji sasvim jasno govore o ukupnom odnosu SPC prema Crnoj Gori, Evropi i NATO:

"Đavo uvijek mijenja haljine i tikve. Onda je imao svoje tikve, i danas ima druge tikve. Onda su bile boljševičke i titoističke, a sad su briselske. Ja vam kažem da su to đavolje tikve i nauke" - 10.08.2015.

"Sаdаšnjа Evropа je posunovrаćenа Evropа i ne služi nа čаst dijelu Crnogorаcа koji se u ime ljudskih prаvа, interesа i svegа drugogа, nаmjesto dа ostаnu vjerni svemu onome čemu je Crnа Gorа bilа vjernа vjekovimа, kаo puzаvci klаnjаju tаkvoj Evropi… NATO pakt je totalitarna militaristička organizacije, nije bilo gore organizacije te vrste otkad postoji svijet… Uzme ti obrаz, uzme ti dušu, uzme ti morаl, uzme ti zemlju, otruje ti vodu i još trebа dа mu kаžeš hvаlа ti, dа ti se klаnjаm. Ti si meni spаsitelj i izbаvitelj" - 25.10.2015.

"Nadamo se da će ova vlast ići ponovo nastaviti da ide onim putem kojim je išla do 2000. godine. Ako nije spremna da se promijeni, onda mislim da će Crnogorci morati da je promijeni. Ako ovako nastavi ona izdaje vitalne interese Crne Gore. I već je to učinila izdajom Kosova i Metohije, izdajom Rusije i svega pravoslavlja i ujedinjenjem sa vjekovnim neprijateljima Crne Gore protiv kojih se borio Sveti Petar Cetinjski. Nadamo da će se promijeniti, a ničija nije do zore gorjela" - 26. 12. 2015.

"Tako podukljanjena vlast Crne Gore učestvuje u Irodovskom progonu Bogomladenca sa Josifom i Marijom u Egipat, saglašavajući se sa nasiljem i progonom stotina hiljada Avramove djece iz Azije, braće Vitlejemskog Bogomladenca, sa njihovih vjekovnih ognjišta i podržavajući bratoubilaštvo u Svetom Kijevu u kome je iguman Stefan ”Božić slavio" - 05.01.2016.

Bonus video: