DPS: Ne pomažu ni ruski prevaranti, Crna Gora ulazi u NATO

Kako smatraju, jedino što su u Rusiji dobili je još jedna potvrda da je Crna Gora iskreno privržena evroatlanstkim integracijama
55 pregleda 40 komentar(a)
Duško MArković, Milo ĐUkanović, Foto: Boris Pejović
Duško MArković, Milo ĐUkanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.05.2017. 18:59h

U borbu protiv crnogorskog članstva u NATO, iako svi znaju da je sve gotovo, bacaju se posljednje (možda i najbolje) snage, kazali su iz Demokratske partije socijalista nakon što su premijer Duško Marković i njegov partijski šef Milo Đukanović bili na meti ruskih "prankera" Leksusa i Vovana, koji su im se u telefonskom razgovoru predstavili kao ukrajinski predsjednik Petar Porošenko i premijer Vladimir Grojsman.

Ta "predstava" je, kako su kazali iz DPS-a, "napravljena da bi popričali o već izvjesnom članstvu Crne Gore u NATO, kako bi kasnije objavljivanjem razgovora tu ideju makar pokušali da diskredtuju."

"Ruske 'šaljivdžije', koje je predsjednik Rusije sa simpatijom nazvao 'telefonskim momcima' i koji, gle čuda, posjeduju velike tehničke mogućnosti i imaju pristup povjerljivim informacijama, već su se u posljednje vrijeme oprobali u telefonskim razgovorima sa predsjednikom Turske Erdoganom, američkim senatorom Mekejnom, i sa generalnim sekretarom NATO Stoltenbergom. Za svaki taj razgovor birali su pravi trenutak. Sa Erdoganom - u vrijeme njegovog žešćeg sukoba sa Moskvom. Sa Mekejnom - kada je najviše kritikovao politiku Rusije. Sa Stoltenbergom - kada je NATO definisao svoje odnose sa novom američkom administracijom i dobio njenu bezrezevnu podršku," kazali su iz DPS-a.

Isto je, rekli su, i sa Crnom Gorom.

"Vovan i Leksus, ili njihovi inspiratori se vjerovatno ne bi sjetili Crne Gore da nije pred pragom NATO-a, što treba, ako se već ne može spriječiti, na bilo koji način diskreditovati. Zato su smislili telefonske razgovore u ulozi ukrajinskog predsjednika i premijera," dodali su iz partije.

Kako smatraju, jedino što su u Rusiji dobili je još jedna potvrda da je Crna Gora iskreno privržena evroatlanstkim integracijama.

"Potvrdu da njeni najviši zvaničnici to ne kriju od predsjednika i premijera bilo koje države, pa ni od Leksusa i Vovana. Bez obzira na to da li o tome govore javno, ili iza očiju javnosti. Iako ovim ruskim prevarantima i 'šaljivdžijama' to nije bila namjera, napravili su dobru reklamu i Crnoj Gori, i njenim liderima," zaključili su iz DPS-a.

Bonus video: