DPS optužio Danilovića da je iz MUP-a otuđio zaštićene podatke građana

"DPS se pretplatio na pokušaje da meni naude jer ne mogu u Ministarstvu unutrašnjih poslova da rade što su mogli ranije. Kao i obično, to je laž. To nije ništa novo od DPS-a", rekao je ministar "Vijestima"
54 pregleda 17 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.10.2016. 18:36h

DPS će protiv ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića podnijeti krivičnu prijavu jer, kako tvrde, zaštićene lične podatke crnogorskih građana, uključujući i fotografije koje predstavljaju dio podataka sa kojima isključivo raspolaže MUP, otuđio iz ministarstva.

Danilović je “Vijestima” rekao da je u pitanju brutalna laž, što nije ništa novo od DPS-a.

Iz DPS-a tvrde da ovim podacima koji su mu dostavljeni na njegovo traženje u elektronskoj formi, na prenosivom mediju, niko prije njega nije mogao raspolagati pojedinačno i vaninstitucionalno, jer je postupanje s ličnim podacima striktno propisano zakonom.

"Nakon ovih saznanja upozoravamo javnost da bi zaista moglo doći do falsifikovanja ličnih dokumenata koji bi mogli biti zloupotrijebljeni u izbornom procesu", tvrde iz DPS-a.

Dodaju da "imajući u vidu da lični podaci kojima nezakonito raspolaže Danilović sadrže i fotografije birača, koje je prema dokazima podijelio i s drugima, postoji realna opasnost da se korišćenjem ovih podataka izrade teško uočljivi falsifikati dokumenata građana Crne Gore, prvenstveno lične karte".

Danilović je "Vijestima" rekao da je u pitanju laž.

"DPS se pretplatio na pokušaje da meni naude jer ne mogu u Ministarstvu unutrašnjih poslova da rade što su mogli ranije. Kao i obično, to je laž. To nije ništa novo od DPS-a", rekao je ministar "Vijestima".

Bonus video: