DPS optužuje koaliciju Zdravo Berane za partijsko zapošljavanje - Vijesti.me
NOVE OPTUŽBE

DPS optužuje koaliciju Zdravo Berane za partijsko zapošljavanje

Kako je saopšteo iz DPS-a, nedavno održana sjednica Skupštine opštine Berane pokazala je „svu trulost“ odluka koalicije Zdravo Berane koja ima vlast u tom gradu

So Berane
So Berane (Foto: Tufik Softić)

Članstvo u koaliciji Zdravo Berane i pripadnost njihovim porodicama najpoželjnija je stručna sprema za zapošljavanja u tom gradu i dokaz njihovoj nesposobnosti i nezrelosti da vrše vlast, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

 Kako je saopšteo iz DPS-a, nedavno održana sjednica Skupštine opštine Berane pokazala je „svu trulost“ odluka koalicije Zdravo Berane koja ima vlast u tom gradu. 

„Izjave njihovih čelnika da se više neće zaposliti nijedan član DPS-a i da je došlo vrijeme da se zaposle samo Srbi potvrđena je i odgovorom na naše odborničko pitanje o broju novozaposlenih u lokalnoj samoupravi i njenim preduzećima i ustanovama“, kaže se u saopštenju.

 Iz DPS-a su rekli da blizu 150 novozaposlenih od kako je u gradu nova vlast, uz neobjavljivanje oglasa i konkursa, jasno pokazuje te tvrdnje,“ kao i nedostatak svog stručnog i kvalifikovanog kadra i imenovanja bez adekvatne stručne spreme, a maksimalno zadovoljavanje porodičnih i rođačkih potreba“.