DPS osigurava birački spisak

Ćorić kaže da je oglas raspisan za pravnika, za šta je konkurisala Nurković, i jednog inženjera
96 pregleda 3 komentar(a)
Elisa Nurković, Milisav Ćorić
Elisa Nurković, Milisav Ćorić
Ažurirano: 31.05.2016. 15:32h

Glavna administratorka Opštine Petnjica Elisa Nurković (DPS) kontrolisaće Centralni birački spisak, kao jedan od četvoro službenika Države izborne komisije zaduženih za taj posao.

Ona je bila prvorangirana na konkusru Uprave za kadrove, ali još nije zaposlena u DIK-u jer je u toku postupak žalbi.

Sekretar DIK-a Milisav Ćorić rekao je “Vijestima” da ih je Uprava za kadrove obavijestila o rangiranju, kao i da je u toku procedura za prigovore i žalbe.

On je objasnio da bi DIK trebalo da primi dva službenika po osnovu “proširene sistematizacije sa ciljem da se ojačaju administrativni kapaciteti za kontrolu biračkog spiska”.

Ćorić kaže da je oglas raspisan za pravnika, za šta je konkurisala Nurković, i jednog inženjera.

Ranije je bilo planirano da mjesto u DIK-u za kontrolu biračkog spiska pripadne opoziciji. Ćorić kaže da oni nemaju konačnu odluku Uprave za kadrove, ali i da se nakon najnovijih događanja na političkoj sceni skoro više i ne zna ko je vlast, a ko opozicija.

Nurković je od 2007. godine bila stručna saradnica u Opštini Rožaje - Komisija za povraćaj i obeštećenje. Od 2007. do 2009. godine bila je samostalna savjetnica u Sekretarijatu za kulturu i društvene djelatnosti - Opština Rožaje, zatim je od 2009.godine bila Sekretar u Opštini. Kada je Petnjica dobila status opštine imenovana za glavnog administratora.

Bonus video: