DPS: Ostvareni ključni ciljevi državne politike

"Prioritet DPS-a i Vlade koju DPS odlučujuće konstituiše je ubrzanje ekonomskog rasta i razvoja, stvaranje novih radnih mjesta i veća zaposlenost, naročito mladih ljudi"
107 pregleda 5 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 17.05.2017. 19:44h

Glavni odbor Demokratske partije socijalista Crne Gore konstatovao je na sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik DPS Milo Đukanović, da su ostavreni ključni ciljevi državne politike i pozdravio završetak procesa integracije Crne Gore u NATO, "što će obezbijediti trajni mir i stabilnost, kao i najvažnije preduslove daljeg ekonomskog razvoja".

"Prioritet DPS-a i Vlade koju DPS odlučujuće konstituiše je ubrzanje ekonomskog rasta i razvoja, stvaranje novih radnih mjesta i veća zaposlenost, naročito mladih ljudi. U tom cilju, važno je dalje unapređenje poslovnog ambijenta i vladavine prava, navodi se u saopštenju DPS-a.

Glavni odbor je analizirao rezultate lokalnih izbora u Nikšiću i Herceg Novom.

"Izražavajući zahvalnost građanima Herceg Novog za podršku Demokratskoj partiji socijalista, koja je i nakon nedavno održanih lokalnih izbora ostala najjača partija u lokalnom parlamentu, Glavni odbor je naglasio potrebu daljeg jačanja političkih kapaciteta i povjerenja građana te opštine u našu politiku. Glavni odbor je konstatovao da rezultat izbora u Nikšiću pokazuje da ne samo da je opoziciona politika poražena od građana, već i da su institucije pobijedile bojkot i destrukciju koji su organizovale opozicione partije. Rezultat nikšićkih izbora je bio veoma jasna lekcija opoziciji da je samo uz učešće u izbornim procesima i radu u okviru institucija moguće prevazilaziti izazove koji postoje na crnogorskoj političkoj sceni", saopšteno je iz DPS.

Glavni odbor je je verifikovao zaključke sa sjednice Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa DPS, čija je tema bila "Investicije, investiciona klima i razvoj preduzetništva i biznisa u funkciji dinamičnijeg ekonomskog razvoja".

Bonus video: