DPS podmlađuje i odbore na sjeveru

Iz partije sugerisano da svaki novi odbor mora imati najmanje 30 odsto žena i 20 odsto mladih
3656 pregleda 7 komentar(a)
Đukanović na izbornoj konferenciji mladih, Foto: Luka Zeković
Đukanović na izbornoj konferenciji mladih, Foto: Luka Zeković

Demokratska partija socijalista (DPS) promijeniće šefove lokalnih odbora u Bijelom Polju i Plavu, a opštinski odbori te partije u Rožajama, Gusinju i Petnjici takođe bi mogli dobiti nove, mlađe predsjednike.

Kako “Vijesti“ saznaju, dosadašnji predsjednik bjelopoljskog odbora DPS-a Abaz Kujović nije se kandidovao za novi mandat na čelu opštinskog odbora, a kandidati da ga naslijede su Admir Mustajbašić, Nemša Omerhodžić, Hasan Ramović i Fikret Bećirović.

Podmlađen će biti odbor u Plavu, gdje su kandidati za čelo DPS-a na lokalnom nivou Eldana Canović i Jasmin Medunjanin. Taj odbor je, prije njegovog raspuštanja, vodio nekadašnji poslanik DPS-a Husnija Šabović, a nakon toga radom je koordinirala Canovićeva.

I odbor u Rožajama, gdje je DPS drugi put zaredom ubjedljivo poražen od Bošnjačke stranke, mogao bi promijeniti predsjednika. Pored aktuelnog predsjednika, direktora Regionalnog centra pošte i dekana univerziteta čiji je vlasnik Muamer Zukorlić, Bećira Kalača, kandidati su mlađi članovi DPS-a, doskorašnji potpredsjednik mladih te partije Adnan Hadžić i Admir Zejnelagić.

U Petnjici su kandidati za predsjednika aktuelni šef odbora Mehmed Adrović, Rifat Skenderović, te Ismet Latić i Selvudin Šabotić koji su znatno mlađi.

Sigurno je da beranski odbor neće promijeniti predsjednika, s obzirom na to da je jedini kandidat aktuelni šef Bogdan Fatić.

Prema saznanjima “Vijesti“, lokalnim odborima je saopšteno da je namjera partije da predsjednici opštinskih odbora, a posebno u opštinama gdje je DPS u opoziciji, kakav je slučaj u Rožajama, iako su na papiru sklopili koaliciju sa Bošnjačkom strankom, budu profesionalci, odnosno da se ne mogu baviti drugim djelatnostima osim vođenjem odbora.

Takođe, lokalnim odborima je saopšteno da svaki novi odbor mora sadržati najmanje 30 odsto žena i 20 odsto mladih.

Iz vrha DPS-a je u više navrata poručivano da im je namjera da podmlade partiju. To je učinjeno i na parlamentarnim izborima kada je na izbornoj listi DPS-a bilo 60 odsto novih lica. Takođe, prije izbora u Podgorici, predsjednik DPS-a Milo Đukanović poručio je na sjednici podgoričkog odbora partije da se umornima treba zahvaliti. Odluku o tome ko će voditi lokalne odbore donijeće Predsjedništvo DPS-a koje će sjutra održati sjednicu.

Bonus video: