DPS pozvao tradicionalne partnere za dogovor o formiranju nove Vlade

"Predsjedništvo DPS je izrazilo zahvalnost i domaćim i stranim posmatračima izbornog procesa, i pozdravilo njihove utemeljene ocjene da su izbori bili zakoniti i demokratski, i da je na njima izražena slobodna volja građana Crne Gore",
13 komentar(a)
DPS, Foto: Dps
DPS, Foto: Dps
Ažurirano: 20.10.2016. 18:57h

Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je sve dosadašnje, tradicionalne koalicione partnere da se dogovore o formiranju parlamentarne većine i nove Vlade, kako bi što prije obezbijedili stabilnu i funkiconalnu vlast, saopšteno je nakon sjednice Predsjedništva te stranke.

Predsjedništvo DPS-a je na današnjoj sjednici konstatovalo da je „DPS ubjedljivi pobjednik parlamentarnih izbora od 16. oktobra, sa osvojenih preko 158.000 glasova, odnosno 36 poslaničkih mandata“.

"DPS je uputila poziv svim dosadašnjim, tradicionalnim koalicionim partnerima za dogovor o formiranju parlamentarne većine i nove Vlade, kako bi što prije obezbijedili stabilnu i funkiconalnu vlast, što je garancija nastavka reformi i daljeg ispunjavanja obaveza iz evropske i evroatlantske agende, kao i ekonomskog razvoja i stabilnosti zemlje“, kaže se u saopštenju.

Na sjednici je, dodaje se, izraženo je zadovoljstvo što je izborni proces protekao na fer i demokratski način i što je visoka izlaznost potvrdila veliko povjerenje građana u izborni sistem, i demokratsku zrelost crnogorskog društva.

"Predsjedništvo je čestitalo svim glasačima, članovima, simpatizerima i aktivistima DPS-a na još jednoj velikoj izbornoj pobjedi, ostvarenoj u do sada najtežim uslovima, i na značajnom doprinosu u odbrani države i evropske i evroatlantske perspektive, ne samo Crne Gore, već i regiona“, kazali su iz DPS-a.

Predsjedništvo DPS je zahvalilo svim građanima Crne Gore koji su i ovog puta svojim učešćem na izborima dali puni doprinos legitimnosti izbora i slobodnom i fer izjašnjavanju.

"Predsjedništvo DPS je izrazilo zahvalnost i domaćim i stranim posmatračima izbornog procesa, i pozdravilo njihove utemeljene ocjene da su izbori bili zakoniti i demokratski, i da je na njima izražena slobodna volja građana Crne Gore", navedeno je u saopštenju.

Bonus video: