DPS prigovorio na regularnost izbora u Budvi

Prema objavljenim preliminarnim rezulatatima koje je OIK objavila na opštinskom sajtu pd 33 odbornička mandata DPS je dobio 12
111 pregleda 33 komentar(a)
parlamentarni izbori 2016, Foto: Zoran Đurić
parlamentarni izbori 2016, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.10.2016. 18:49h

Pola sata prije isteka roka, predstavnisi liste DPS- Sigurnim korakom u 19.30 časova dostavili su OIK-u prigovor na regularnost izbornog pricesa na nekoliko izbornih mjesta u Budvi.

Predsjednik OIK Mihailo Kapisoda kazao je da su po Zakonu dužni da se u roku od 24 časa izjasne na dostavljene prigovore.

Da su nezadovoljni izbornim rezultatom, bilo je jasno u nedjelju veče, kada ke nako što je opozicija progladila pobjedu u Budvi, lider budvanskog DPS i gradonačelnik Srđa Popović kazao da "još ništa nije gotovo".

Prema objavljenim preliminarnim rezulatatima koje je OIK objavila na opštinskom sajtu pd 33 odbornička mandata DPS je dobio 12.

Opozicione četiri liste (Demokrate, DF, koalicija Budva mora- SDP, URA, LP i koalicija Bura Budi Budvu-SNP, Demos), po ovim rezultatima imaju 17 odbornika.

DPS je još prije izbora neformalno saopštavao da na postozbornu koaliciju računa na CDU, koja je osvojila tri mandata i SD, kojoj ke pripao jedan mandat.

Ukoliko bi izbori bili poništeni na jednom od izbornih mjesta, DPS po svemu sudeći računa da bi mogao obezbijediti nedostajući jedan mandat kako bi ponovo vladala Budvom.

Bonus video: