DPS Rožaje: Nismo zaslužili da BS ne dođe kad smo ih zvali

„Period od 16 godina apsolutne vlasti bio je obilježje nove rožajske istorije o kojem će se kasnije pričati."
17 komentar(a)
Ažurirano: 19.04.2015. 21:52h

„Demokratska partija socijalista (DPS) je danas poslala jasnu poruku da ostaje partija gradjanske provenijencije sa jasno definisanim prioritetnim političkim ciljem da je gradjanska Crna Gora država multietničnosti, multikonfesionalnosti i da je u vremenu u kojem je vršila vlast baštinila te ideje. Nastavićemo vrjednosno da ih podržavamo uz potpuno uvažavanje zahvalnosti gradjanima Rožaja koji su svih prethodnih 16 godina dali bezrezervnu podršku DPS–u.“, rekao je na izbornoj konferenciji rožajskog DPS –a predsjedavajući radnog predsjedništva Safet Feleć.

„Period od 16 godina apsolutne vlasti bio je obilježje nove rožajske istorije o kojem će se kasnije pričati. Možda trenutne generacije nijesu svjesne da smo uspješno odgovorili svim izazovima, ali će vrijeme dati potvrdu.“, rekao je Feleć.

Rožajski DPS će se, istakao je on, truditi da bude konstruktivna opozicija, ali neće dozvoliti da bude potcijenjen.

„U najmanju ruku nismo zaslužili da danas, iako uredno pozvani, predstanici OO BS ne udostoje izbornu konferenciju i pozdrave njen rad, iako se DPS uvijek odazvao njihovim pozivima. Smatramo da još uvijek nijesu politički zreli za razmišljanje za neku realnu buduću saradnju sa DPS–om.“, rekao je Feleć.

Na konferenciji je izabran opštinski odbor koji će imati 101 člana. Prebrojavanje glasova trajalo je do skoro 21 sat.

Predsjednik prethodnog OO Šefkija Murić ocijenio je da je konferencija bila uspješna i dobro organizovana.

„Predstoji konstitutivna sjednica koja će biti održana za pet dana. Novi odbor će predložiti novog predsjednika koji će biti imenovan do petog maja.“, rekao je Murić.

Najozbiljniji kandidati za novog šefa rožajskog odbora su Bećir Kalač i Mersudin Ceca Dautović.

Bonus video: