DPS Rožaje: Promocije u Ćosovici, Lovnici i Seošnici

„Pripremili smo paket vrijednih ulaganja... Nastavićemo izgradnju vodovoda, uradićemo 2,5 kilometra asfalta..."
181 pregleda 28 komentar(a)
Ažurirano: 15.05.2014. 19:48h

Nosilac liste „Za evropsko Rožaje – Milo Đukanović“ Nusret Kalač i na današnjim promotivnim skupovima u Ćosovici, Lovnici i Seošnici istakao je da DPS ima najbolji izborni program čija realiizacija će značiti poboljšanje uslova za život mještana na ovim područjima. Radi se o realnim i ostvarivim programima, sa već izvjesnim izvorima finasiranja.

Podsjetio je da je u ova područja i ranije ulagano, da taj kraj nije nikako zaboravljen i konkretno saopštio šta će se raditi u narednom periodu.

Biće sagrađeni i rekonstruisani putevi na području Mjesne zajednice Lovnica, putni pravac do Ćosovice, Klanca i Honsića.

Isto tako, kazao je Kalač, radiće se na projektu vrijednom oko milion eura, a riječ je o vodovodu Ćosovsko vrelo. Jedino je DPS u stanju da zadovolji životne potrebe i stvori bolje uslove za život na selu. Upravo zbog toga sačinjen je ambiciozan program ruralnog razvoja.

Govoreći na promotivnom skupu u Mjesnoj zajednici Seošnica, Nusret Kalač je predočio građanima i podržavaocima sa tog područja zbog čega treba da glasaju DPS.

„Pripremili smo paket vrijednih ulaganja u ovo područje. Nastavićemo izgradnju vodovoda, uradićemo 2,5 kilometra asfalta, putno povezati Lovnicu – Honsiće sa Seošnicom, uradićemo 1,5 kilometra puta za Bačevac, a planirali smo i izgradnju stadiona malih sportova u Seošnici. Za 100 poljoprivrednika sa područja rožajske opštine obezbijedićemo bespovratna sredstva za bavljenje stočarstvom. Nadam se da ćemo vrlo brzo moći da otvoreno kažemo da će se u Rožajama desiti nešto vrlo dobro i prijatno kada su pitanju nove investicije i zapošljavanja.“

Dajući osvrt na ponašanje političke konkurencije Kalač je kazao:

„Na prošlim parlamentarnim izborima su vam obećali puno toga i ništa od toga nijesu uradili. Obećavali su investitore sa razlićitih strana, fabrike, čas jedne čas druge namjene, nova zapošljavanja, tovne junice i šta sve ne! I šta je bilo, prevarili su vas. Teško je objasniti da neko ko šest godina sjedi u Vladi i dvije godine je njen potpredsjednik, ništa nije učinio za ovaj grad. Da sam na njegovom mjestu, ne bi mi bilo prijatno da tražim vaše glasove. Optužuju nas da kupujemo glasove, a oni to upravo čine. Optužuju nas za propala preduzeća, a upravo oni koji su za to odgovorni su u njihovim redovima“.

Šefkija Murić, predsjednik Opštinskog odbora je uvjeren u izbornu pobjedu.

„Sigurno pobjeđujemo 25. Maja zato što imamo najbolju odborničku listu, zato što imamo najbolji izborni program, zato što dosta uradili u prethodnom periodu i zato što znate da smo najbolji. Oni što žive u Podgorici ne mogu graditi Rožaje. Pored svega, mi smo partija u kojoj ima mjesta za sve. Gradimo multietnički sklad i evropsku perspektivu Rožaja. Zbog toga ćemo pobijediti“, istakao je Murić.

Kandidatkinja za odbornicu iz Mjesne zajednice Lovnica Denisa Murić naglasila je da je DPS u prethodno periodu stvorila uslove za školovanje i bolji život svih onih koji hoće da rade. U takvom mišljenju podržali su je u svojim govorima Šemso Murić, dr Jaho Pepić, Samet Murić ,kao i Fadil Murić.

Odbornički kandidat u Mjesnoj zajednici Seošnica Rahman Nurković podsjetio je da je u njihovu mjesnu zajednicu uloženo dosta toga: raniji vodovod (Šefkijino vrelo), Dom kulture, poboljšano snabdijevanje električnom energijom, odavno već urađena telefonizacija, a upravo je aktuelna izgradnja novog vodovoda (Malisorsko vrelo) za koji je lokalna uprava uložila znatna sredstva.

Sve to, kao i ambiciozni planovi za nova ulaganja u našu mjesnu zajednicu, obevezuju nas da podržimo DPS na predstojećim izborima, kazao je Nurković. Elisa Nurković je istakla da je na ovom području, kao i na drugim mjestima, dosta učinjeno, čime je zapravo stvorena osnova da se gradi evropsko Rožaje.

Galerija

Bonus video: