DPS: Saopštićemo prave razloge raskida koalicije sa Izborom

"Građanska grupa Izbor je kao manjinski koalicioni partner u protekle dvije godine bila vršilac izvršne vlasti u lokalnoj samoupravi Skupštine Opštine Herceg Novi"
7 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 17.02.2017. 19:17h

DPS radi sve što je neophodno potrebno za funkcionisanje izvršne vlasti u Herceg Novom u cjelini, u interesu građana i zaštiti njihovih prava", saopšteno je iz te partije nakon optužbi o brutalnosti politike DPS koje su stigle iz redova dojučerašnjeg koalicinog partnera Građanske liste Izbor.

"Očigledno je da se ovakvo postupanje i način organizovanja izvršne vlasti nije po volji i ne ide „na ruku“, izvjesnim političkim subjektima u Opštini Herceg Novi. Uprkos tome, obavezujemo se da ćemo svoje poslove obavljati sa punom moralnom i materijalnom odgovornošću, štiteći svakog pojedinca ponaosob, tako što ćemo omogućiti da se život u lokalnoj samoupravi odvija u skladu sa zacrtanim obavezama i nastojati da ispoštujemo zadate ciljeve", navodi se u saopštenju OO DPS Herceg Novi.

Tvrde da su kadrovske promjene koje su prethodnih dana sproveli u lokalnoj upravi i preduzećima čija je Opština osnivač "nastale su isključivo radi ostvarivanja boljeg i kvalitetnijeg obavljanja partijskog plana i programa".

"Građanska grupa Izbor je kao manjinski koalicioni partner u protekle dvije godine bila vršilac izvršne vlasti u lokalnoj samoupravi Skupštine Opštine Herceg Novi. Iako su napustili koaliciju i time formalno pravno napustili funkcije vlasti, daju sebi za pravo da se ponašaju u suprotnosti sa sopstvenim stavovima. Naime, žele i dalje da „diriguju“ tako što opstruišu izvšnu vlast Opštine Herceg Novi, a prvenstveno sasvim otvoreno osporavaju programske ciljeve DPS-a. Nadamo se da je sada konačno jasno kakvim su se manirima i u ime čije ambicioznosti koristili, dok su zastupali isključivo svoje i/ili ko zna čije interese", poručuju iz hercegnovskog DPS-a.

Obećavaju da će javnost uskoro biti upoznata "sa pravim razlozima raskida koalicije sa Izborom" i da su "zadovoljni što se razotkrivaju njihove (Izborove) namjere koje pokazuju pravo lice ove hercegnovske obmane, kojima su djelovali čini se i predugo na građane Herceg Novog".

Bonus video: