DPS-SDP i o ekonomiji saglasni

Dio sporenja poput izmjena ugovora za izdavanje Svetog Stefana i u vezi sa Kraljičinom plažom kod Bara najvjerovatnije neće biti dio sporazuma
0 komentar(a)
Berane izbori, Tarzan Milošević, Foto: Boris Pejović
Berane izbori, Tarzan Milošević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.11.2014. 22:33h

Aneks sporazuma između Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije biće potpisan u nekoliko narednih dana, saopšteno je “Vijestima” iz obje partije nakon današnjeg višesatnog sastanka predstavnika vladajuće koalicije o nastavku saradnje.

Zaduženi su timovi da narednih nekoliko dana pripreme aneks sporazuma za potpisivanje. Iz DPS-a računaju da će to biti do kraja ove sedmice.

U vezi sa ekonomskim pitanjima su većinom saglasni, a dio sporenja poput izmjena ugovora za izdavanje Svetog Stefana i u vezi sa Kraljičinom plažom kod Bara najvjerovatnije neće biti dio sporazuma. O tome će nastaviti razgovore.

Izvor “Vijesti” kaže da koalicioni partneri nijesu razgovarali o kadrovskim rješenjima u Vladi, već će se to naknadno rješavati.

„Nakon potpisivanja sporazuma, popuniće se dva mjesta ministra prosvjete i kulture, a o daljim potezima odlučiće premijer, naravno u razgovoru sa našim koalicionim partnerima na državnom nivou", kazao je politički direktor DPS-a Tarzan Milošević agenciji Mina.

Upitan da li je došlo do potpunog usaglašavanja ekonomskih pitanja, koja su bila najviše sporna u pregovorima, on je rekao da je najveći dio ekonomskih tema usaglašen.

„Dogovoreno je da će oko svih finesa koje postoje u vezi sa određenim projektima biti nastavljeni razgovori. Nadam se da će i to sve biti usaglašeno do kraja sedmice“, rekao je Milošević.

Bonus video: