DPS: SDP ne piše o višedecenijskoj vrlo bliskoj saradnji sa Svetozarom Marovićem

"Krivokapić je izgleda zaboravio kako je on, a ne niko drugi, klicao u Beogradu: "Nek' je vječna Srbija". Istina, tada je bio predsjednik "sjeverne hemisfere", "prvi Sloven" na toj funkciji"
15 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: SDP
Ranko Krivokapić, Foto: SDP
Ažurirano: 19.06.2017. 16:59h

Sva ujdurma Socijaldemokratske partije (SDP) je podređena cilju: kako od ništa napraviti Ranka Krivokapića za predsjedničkog kandidata, saopšteno je danas iz Demokratske partije socijalista (DPS).

"Partijica Ranka Krivokapića sve je grlatija. Sve češće se oglašava s političke margine, ne birajući teme i povode. Saopštenja su im gotovo podudarna s nosećim tekstovima u njihovim opozicionim novinama. Ne stignu ni da se iskonsultuju sa svojim medijskim mentorima. Dok istovremeno Raško Konjević pjeni u novoj ulozi finansijskog maga SDP. Diplomatske aktivnosti su isključivo u Rankovom portfelju, jer se poodavno proglasio za njihovog favorita. Što neki od njih ne kriju, intetesujući se, istina podsmješljivo, bi li on imao šanse kao opozicioni kandidat", navodi se u saopštenju DPS.

U saopštenju DPS se dodaje da u nedostatku ideja i političkog morala, SDP svako malo svoja javljanja začine Svetozarom Marovićem.

"Istina, ne pišu o višedecenijskoj vrlo bliskoj saradnji s njim. Sudeći po gorljivim saopštenjima, nijesu ga ni poznavali. Čak su zaboravili, ali javnost nije, da su sporazum o priznanju krivice sa crnogorskim pravosuđem utemeljili upravo kadrovi SDP. I dobre Rankove veze s Tužilaštvom. Tako su dogovorili da uplate novac u humanitarne svrhe u zamjenu za odustajanje Tužilaštva od krivičnog gonjenja zbog zloupotrebe službenog položaja u JP "Morsko dobro". Takođe, Krivokapić je izgleda zaboravio kako je on, a ne niko drugi, klicao u Beogradu: "Nek' je vječna Srbija". Istina, tada je bio predsjednik "sjeverne hemisfere", "prvi Sloven" na toj funkciji. Nije to šala. Ko je mogao naslutiti da će od tog Rankovog minulog rada sad Sveto u datim okolnostima imati koristi. Da Krivokapić ima pravih prijatelja, rekli bi mu da mu je bilo daleko lakše da postane predsjednik Parlamentarne Skupstine OEBS, nego jedinstveni opozicioni kandidat. Kazali bi mu takođe da su njegove preostale pristalice sve češće pred vratima DPS, ili SD, da se bliži dan kad ni Ranko više neće podržavati Ranka", kazali su iz DPS.

Iz DPS tvrde da će biti interesantno tada analizirati Krivokapićevu ulogu u zaštiti Andrije Mandića, Milana Kneževića i ostalih iz Demokratskog fronta.

"Njegovu ulogu u tom procesu. Upravo zahvaljujući Ranku, Mandić i ekipa i dalje imaju pasoše i jednom sedmično putuju u Rusiju, ili u Srbiju, po nove instrukcije od svojih nalogodavaca i finansijera. Krivokapić i SDP nikako neće moći da izbjegnu teško pitanje: zašto ste izdali Crnu Goru? Bez odgovora na to pitanje, ne pomažu ni medijski gurui, ni javni ni privatni opozicioni mediji", zaključuje se u saopštenju DPS.

Bonus video: