DPS smjenjuje Matijevićevu: Neće da prihvati nalog Đukanovića da se Porto Montenegru oprosti dug?

Sjednici odbora su prisustvovali i koordinatori Predsjedništva DPS-a za Tivat, Predrag Nenezić i Goran Jevrić koji su uz predsjednika tivatskog DPS-a Siniše Kusovca insistirali na smjeni Matijevićeve
188 pregleda 0 komentar(a)
Snežana Matijević, Foto: Djuricic.me
Snežana Matijević, Foto: Djuricic.me
Ažurirano: 26.06.2018. 17:46h

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS Tivat) je na sinoć održanoj sjednici sa dva uzdržana i dva glasa protiv, prihvatio predlog svog Izvršnog odbora da se smijeni gradonačelnica Snežana Matijević, saznaju "Vijesti".

Njoj se oficijelno, na teret stavlja loše funkcionisanje lokalne vlasti i slaba realizacija investicija što su bile izborni program sa kojim je DPS pobijedio na lokalnim izborima u aprilu 2016.

Pravi razlog smjene Matijevićeve međutim, je njena neposlušnost i tvrdoglavo odbijanje da prihvati nalog šefa partije Mila Đukanovića da stavi svoj potpis na kontroverzni ugovor po kome bi Opština Tivat Porto Montenegru oprostila 5,6 miliona eura potraživanja na ime neplaćenih komunalija.

Matijevićeva je ubijeđena da je taj posao nelegalan i da bi je potpisivanje ugovora i nanošenje milionske štete gradu sigurno, prije ili kansije, odvelo iza rešetaka.

IO je prethodno sa dva glasa protiv odlučio da inicira smjenu Matijevićeve, o čemu je odmah potom raspravljao i Opštinski odbor.

Višečasovnoj sjednici Opštinskog odbora održanoj u zgradi Opštine pored članova tog tijela koji su u mučnoj atmosferi slušali međusobna optuživanja Matijevićeve i predsjednika tivatskog DPS Siniše Kusovca, prisustvovali su i koordinatori Predsjedništva DPS za Tivat, Predrag Nenezić i Goran Jevrić koji su, kao i Kusovac, insistirali na smjeni Matijevićeve.

Ona, kako "Vijesti" saznaju, ne namjerava da tek tako podnese ostavku, pa će je sa pozicije predsjednice Opštine na kraju morati smijeniti lokalni parlament u kome DPS sa 17 odbornika, pa sam, bez koalicionih partnera SD i HGI, ima natpolovičnu većinu.

Neizvjesno je kako će u cijeloj proći proći Kusovac koji je kao potpredsjednik Opštine nadležan za investicije čija je loša realizacija, zvanično razlog smjene Matijevićeve.

On će i kao šef partije imati velike probleme da sanira političku štetu koju je DPS-u donijela odluka da razriješe Matijevićevu koja im je bila nosilac liste na lokalnim izborima 2016, kada je tivatski DPS ostvario najbolji izborni rezultat u svojoj istoriji.

Bonus video: