DPS SNP-u: Nije niko od vas u Cavtatu izrazio žaljenje Hrvatskoj, već je to učinio Đukanović

"DPS i njen predsjednik Milo Đukanović uspostavljali su prijateljske odnose sa susjednim državama, već od onog momenta kad smo se oslobodili i Momira Bulatovića, Velizara Kaluđerovića i Nevena Gošovića"
132 pregleda 3 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 12.11.2017. 13:16h

Zna odlično SNP ko je i na koji način kreirao crnogorsku politiku početkom 90-ih, saopšteno je danas iz Demokratske partije socijalista (DPS).

"Uostalom, nijesu oni, nego DPS i njen predsjednik Milo Đukanović uspostavljali prijateljske odnose sa susjednim državama, već od onog momenta kad smo se oslobodili i Momira Bulatovića, Velizara Kaluđerovića i Nevena Gošovića, i svih onih koje danas vi držite čvrsto uz svoje skute, a one koji su vam okrenuli leđa prigrlili su DF i Demokrate. Nije niko od vas u Cavtatu izrazio žaljenje i u vaše ime Hrvatskoj, već je to državnički učinio Đukanović. Nijeste se vi srijetali sa čovjekom koji je predvodio odbranu Dubrovnika, nego Đukanović. Dok ste vi sve do referenduma, pa i nakon njega, gledali kako da iskoristite svaku priliku da izazovete nestabilnost i incidente u Crnoj Gori, mi smo obilazili svakog građanina da bismo objasnili da su svi zaštićeni i da im se ništa neće dogoditi, kako u Malesiji, tako i u svakom drugom kraju Crne Gore. I stalno se izvinjavali u vaše ime i zbog onoga što ste vi činjeli, jer vi ni toliko nijeste bili kadri ili nijeste htjeli da učinite", navodi se u saopštenju DPS.

Oni su reagovali na saopštenje Socijalističke narodne partije (SNP) u kome je između ostalog poručeno da su "saradnici predsjednika DPS Mila Đukanovića 1997. plašili građane Malesije.

"Razumljivo je da i SNP i njihov doskorašnji podmladak predvođen njihovim bivšim portparolom Aleksom Bečićem iz sve snage pokušava da izbriše ili makar djelimično prikrije svoju politiku. To je sve što im je preostalo, SNP-u nakon ko zna kojeg raspada nekad moćne partije, a Demagozima nakon totalnog ogoljavanja i pred novi izborni poraz koji im predstoji. Falsifikovanje činjenica, prikrivanje istine i „zaboravljanje“ sopstvene uloge u presudnim trenucima savremene crnogorske istorije je stari manir SNP-a, još iz vremena kada im je na čelu partije bio Momir Bulatović, a Bečić je očigledno dobro savladao te lekcije pod vođstvom Predraga Bulatovića i Srđana Milića. Zato se danas fotografija sa Kapinog polja kod Nikšića predstavlja kao fotografija iz okoline Dubrovnika, zato se podmeću nepostojeće izjave, zato se sopstvena nedjela pripisuju drugima", kazali su iz DPS.

Iz te partije su navli i da je bivši portparol i predsjednik omladine SNP Aleksa Bečić po istom principu ovih dana pokušava da falsifikuje svoju političku biografiju.

"Osim toga što mu u službenom CV-u umjesto godina provedenih u SNP-u na visokim funkcijama danas stoji crna rupa, građanima potura svoje porodične fotografije sa plaža, ne bi li valjda nekoga ubijedio da ga je u SNP privukla njihova briga za turizam i hotelijerstvo, a ne suštinski rušilačka i anticrnogorska politika. Sad bi neko trebalo da povjeruje da je Bečić iz pelena uskočio u Demokrate, a ne da je vrlo aktivno, kao punoljetni građanin Crne Gore, radio i glasao protiv crnogorske nezavisnosti 21. maja 2006. godine, godinama negirao sve crnogorsko, tvrdio da je trobojka crnogorska zastava, a ne zvanična crvena sa dvoglavnim orlom, fotografisao se sa vođama četničkog pokreta u Crnoj Gori, prihvatio kao ideologe svoje nove partije ljude koji su formirali zloglasni Sedmi bataljon... Neko bi, valjda, danas trebalo da nasjedne na priču da Aleksa do juče nije znao šta je SNP, nego je naivno zalutao u njihove prostorije i ničim izazvan postao predsjednik mladih, portparol, a potom i njihov kandidat za gradonačelnika Podgorice. Ipak je to predanim i ratobornim radom na promociji rušilačke politike SNP-a trebalo zaslužiti pored političkih vedeta Bulatovića, Milića, Kaluđerovića, Gošovića i svih ostalih", rekli su iz DPS.

Pripremite se za nove izborne poraze 26. novembra, vaše laži i kuknjava ne prolaze više nigdje.

Bonus video: