DPS spremna za puni doprinos izvršavanju obaveza Crne Gore

Đukanović je ukazao na značaj daljeg sprovođenja reformi i usklađivanja crnogorske zakonske regulative sa evropskim standardima i praksom.
59 pregleda 0 komentar(a)
milo đukanović, Foto: Savo Prelević
milo đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.06.2011. 15:08h

Demokratska partija socijalista spremna je da da puni doprinos izvršavanju obaveza Crne Gore prihvaćenih prijemom u Savjet Evrope (SE), rekao je predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović.

On je, u razgovoru sa izvjestiocima Parlamentarne skupštine SE, Žan Šarl Gardetom i Serhijom Holovatijem, ukazao na značaj daljeg sprovođenja reformi i usklađivanja crnogorske zakonske regulative sa evropskim standardima i praksom.

"Kao i na značaj donošenja novog izbornog zakonodavstva, unaprjeđenja ljudskih prava, daljeg sprovođenja reforme pravosuđa, dosljedne borbe protiv kriminala i korupcije, kao i reforme lokalne uprave i snaženja ukupnih administrativnih kapaciteta društva", kaže se u saopštenju DPS-a.

Navodi se da je u razgovoru istaknut napredak Crne Gore u realizaciji preuzetih obaveza i ukazano na značaj intenzivne i kvalitetne saradnje sa SE.

"Takođe, ukazano je na značaj dalje pune posvećenosti ostvarivanju postavljenih zadataka", navodi se u saopštenju.

Bonus video: