DPS: Tragikomična politička družina uvodi kockanje u izborni sistem

U DPS smatraju da se "principijalnost" i "posvećenost građanima" od strane opozicije pokazuje nakon izbora, jer su za ponavljenje izbora na državnom nivou, ali ne i u Budvi i Kotoru, gdje su zadovoljni rezultatom
63 pregleda 13 komentar(a)
DPS
DPS
Ažurirano: 22.12.2016. 12:09h

Koliko je crnogorska opozicija spremna da radi u interesu građana i države, najbolje se vidi ovih dana u višemjesečnom pokušaju formiranja lokalnih vlasti u Budvi i Kotoru, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista.

" Opozicione partije u ove dvije opštine već duže od dva mjeseca nijesu u stanju da dogovore ni elementarna načela funkcionisanja vlasti, a kamoli da naprave korak više i konačno omoguće građanima da dobiju funkionalne opštinske servise. Sve što su do sad uspjeli da urade je – da se dodatno posvađaju i prodube međusobno nepovjerenje. Jedini razlog za takvu situaciju je činjenica da je svima iz opozicionih partija stalo isključivo do funkcija, pa nikako da postignu minimum konsenzusa kome će pripasti najodgovornija mjesta. Oni su prvi u svjetskoj političkoj praksi koji uvode žrijebanje kao model u koalicionom dogovaranju.Tragikomična politička družina koja uvodi kockanje u izborni sistem, i tako se ruga i sopstvenim biračima. Dobro je da cijela javnost vidi ko su vječiti luzeri koji bi da vode i Crnu Goru. Sad je svima valjda jasno na što bi ta država ličila. Ili bi im nesloga dobro došla da drugima povjere upravljanje državom", navodi se u saopštenju.

U DPS smatraju da se "principijalnost" i "posvećenost građanima" od strane opozicije pokazuje nakon izbora, jer su za ponavljenje izbora na državnom nivou, ali ne i u Budvi i Kotoru, gdje su zadovoljni rezultatom.

"Dakle, za njih važi samo ono što odgovara njihovim uskopartijskim interesima, a nikako ono što je istinska volja građana Crne Gore.Za razliku od svih njih, Demokratska partija socijalista Crne Gore se odgovorno ponijela prema rezultatu ostvarenom na izborima 16. oktobra i sa koalicionim partnerima je u najkraćem roku formirala vlast na državnom nivou, koja funkcioniše u punom kapacitetu i donosi najodgovornije odluke. Koliko god se opozicija borila protiv DPS-a, ima mnogo stvari koje će morati da nauče od nas, prije svega kada je riječ o odgovornosti prema građanima i njihovim potrebama", kazali su u DPS-u.

Bonus video: