DPS: Traže smjenu gradonačelnika kojeg podržava 70 posto Podgorice

"To je samo jedan dio loše i nepromišljene političke kampanje koju oni vode u susret parlamenarnim izborima, jer traže ostavku gradonačelnika čijim radom je zadovoljno gotovo 70 posto građana Podgorice. Međutim, od njih u politici i ne treba očekivati bilo šta ozbiljnije i kreativnije"
16 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Filip Roganović
Slavoljub Stijepović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 15.09.2016. 18:23h

Iz DPS-a su reagovali nakon što je Demokratska Crna Gora zatražila ostavku gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića zbog ""Monstruma od solitera pravi mafija".

"To je samo jedan dio loše i nepromišljene političke kampanje koju oni vode u susret parlamenarnim izborima, jer traže ostavku gradonačelnika čijim radom je zadovoljno gotovo 70 posto građana Podgorice. Međutim, od njih u politici i ne treba očekivati bilo šta ozbiljnije i kreativnije. Iako uporno traže razrješenje prvog čovjeka Glavnog grada, i njima je sasvim jasno da neće ostvarati svoj politički naum. Tim diletantskim političkim činom Demokratska Crna Gora zapravo je napravila najveću uslugu Demokratskoj partiji socijalista u Podgorici, jer će to biti prilika da još jednom ubjedljivo predstavimo zbog čega imamo toliko povjerenje građana Podgorice, kao i da potvrdimo da radimo profesionalno i odgovorno u interesu građana, u skladu sa zakonom i propisima, u svim slučajevima, uključujući i navedene u zahtjevima za smjenu gradonačelnika Podgorice. Neargumentovano i ostrašćeno napadati osobu sa tolikim procentom podrške i popularanosti mogu samo nedorasli za bavljenje ozbiljnom djelatnošću, kakva je politika", rečeno je iz DPS-a.

Trenutno vladajuća stranka je navela da Demokrate vrše zamjenu teza.

"Nijesmo znali da je tako velika potreba Demokrata za izmjenama Statuta Glavnog grada, jer će osnova izmjene biti definisanje crnogorskog jezika kao službenog. To što Demokrate insistiraju na crnogorskom jeziku je novina za nas, vjerujemo i za sve građane Podgorice i Crne Gore, ali ih DPS u tome podržava. Zamjenom teza oko funkcionisanja mjesnih zajednica oni pokušavaju da odgovornost adresiraju na upravu Glavnog grada, a u stvari je čitav problem upravo u opozicionim redovima. Najprije, Ministarstvo unutrašnnjih poslova, kojim već dugo upravljaju opozicioni kadrovi, nije dostavilo tražene registre građana na osnovu kojih je moguće organizovati izbore", piše u saopštenju.

Oni su na kraju naveli da opozicija ne može da se dogovori oko nekih pitanja i da je to jasna slika kojoj doprinosi ovaj slučaj.

"Čak i bez registara postoji modalitet po kojem se biraju privremeni organi mjesnih zajednica u kojima je predviđena paritetna zastupljenost predstavnika vlasti i opozicije. Predstavnici vlasti su se u roku od pet minuta dogovorili i delegirali svoje članove, dok je glavni problem u tome što opozicione partije nikako između sebe nijesu mogle da se dogovore i opredijele svoje predstavnike u savjetima MZ. Samim tim oni najbolje pokazuju kako izgleda njihova sloga. To je još jedna potvrda da opozicija u Crnoj Gori ne može da se dogovori ni oko čega, pa čak ni oko sastava savjeta MZ. Iz svega se jedino može izvesti zaključak da oni između sebe ne umiju da podijele ono što im pripada, pa nijesu ni za pobjede, ni za podjele, a najmanje za politiku", zaključeno je.

Bonus video: