DPS tvrdi da niko Barane ne uči da glasaju, DF nazvao Gvozdenovića kasapinom - Vijesti.me
POVODOM PROZIVKI VUJOSEVIĆA REAGOVALI VLAST I OPOZICIJA

DPS tvrdi da niko Barane ne uči da glasaju, DF nazvao Gvozdenovića kasapinom

"Prirodno je bilo da se jedan takav sastanak-tribina održi i sa lokalnom administracijom. To što gospodin Vujošević nije htio da čuje da je u pitanju sastanak tog tipa, njegov je problem. Vjerujemo ipak da je, imajući u vidu staru ljubav Vujoševića prema DPS-u, ta činjenica opredijelila "opozicionog kontrolora" da se makar pojavi na sastanku", dodaju iz DPS

Branimir Gvozdenović
Branimir Gvozdenović

 Barski DPS odbacio je navode opozicionog kontolora opštine Sava Vujoševića o pritscima ministra Branimira Gvozdenovića na radnike lokalne uprave, objavljene juče u “Vijestima” ističući da se da se “izvučenim” naslovom "Učio opštinare kako da glasaju" implicira da je neko morao da uči opštinare kako da glasaju. Iz DPS vele da na taj način “Vijesti” “vrijeđaju zaposlene u barskoj lokalnoj upravi”, te da “nema potrebe” da bilo ko uči Barane kako da glasaju jer su “kao mudri, gordi i dostojanstveni ljudi” uvijek znali da izaberu pravu stranu. 

"Tako će biti i ovog puta, što smo dokazali veličanstvenim skupom u SC Topolica u nedjelju, kad je preko 4.000 ljudi došlo da podrži listu DPS-a "Sigurnim korakom". U odnosu na tvrdnje "opozicionog kontrolora" (iako to on nikako ne može biti, jer jeprihvatanjem te funkcije postao dio vlasti) Sava Vujoševića, istina je samo da je održan skup, van radnog vremena, i da je pozvana kompletna administracija lokalne uprave sa ciljem dodatnog upoznavanja sa Izbornim programom DPS-a. Sve ostale tvrdnje Vujoševića su pokušaj manipulacije i zloupotrebe medija u predizborne svrhe", navodi se u reagovanju barskog DPS. 

Prema istim navodima, u DPS su “kao odgovornoj partiji” smatrali da je neophodno bilo održati niz tematskih sastanaka sa različitim ciljnim grupama i da u prisustvu koordinatora u ime Predsjedništva DPS za Bar Branimira Gvozdenovića prezentuju svoj izborni program i razmijene informacije sa glasačima i simpatizerima, “ali i sa svim drugim, kako bismo odgovorili na sva interesovanja i pojasnili sve elemente izbornog programa, sa posebnim akcentom na Bar”. 

"Prirodno je bilo da se jedan takav sastanak-tribina održi i sa lokalnom administracijom. To što gospodin Vujošević nije htio da čuje da je u pitanju sastanak tog tipa, njegov je problem. Vjerujemo ipak da je, imajući u vidu staru ljubav Vujoševića prema DPS-u, ta činjenica opredijelila "opozicionog kontrolora" da se makar pojavi na sastanku", dodaju iz DPS. 

U reagovanju se nastavlja da nije istina da je rečeno da "oni koji nijesu članovi ili simpatizeri partije nemaju obavezu da prisustvuju", kao i da niko nije imao obavezu da prisustvuje sastanku, “pa ni članovi i simpatizeri naše partije”. -Tačno je da su pozvani svi na dijalog. Žao nam je, međutim, što Vujošević nije smogao hrabrosti da ostane do kraja sastanka, da pred brojnim prisutnim odgovori na pitanje šta je to on uradio za više mjeseci službovanja u opštini, i prezentuje konkretne rezultate rada. Ako nije iskoristio priliku juče, pozivamo ga da sada, javno, kaže šta je uradio za nekoliko mjeseci, a mi smo naše rezultate javno prezentovali. Po nama, neće mu biti teško na to da odgovori, pošto nije uradio ništa, ali svakako da bi takav odgovor dodatno umanjio broj pristalica liste koju predstavlja Vujošević. Znao je gospodin Vujošević da to pitanje slijedi, pa je nakon desetak minuta vrpoljenja na stolici, napustio skup. DPS ostaje privržen Baranima i građanima Crne Gore, sigurni u ispravnost naše politike i najkvalitetniji izborni program, koji će rezultirati još jednom velikom pobjedom u nedjelju-zaključuje se u saopštenju OO DPS Bar. 

Iz DF su nastupe Gvozdenovića u Baru nazvalni “brutalnim jurišom”. Ukazujući da DPS ne bira ni način ni sredstva da “po svaku cijenu namakme” glasove na izborima, “o čemu svjedoči i brutalni juriš Branimira Gvozdenovića na zakupce lokala i plaža na barskoj i sutomorskoj obali”, poslanički kandidat DF mr Dejan Đurović je kazao da tog juriša nisu bili pošteđeni ni članovi i funkcioneri DF. 

"I njima je DPS uputio pozive i SMS poruke da prisustvuju zboru koji je Gvozdenović u svom „magla“ fazonu zakazao da bi istakao neophodnost glasanja za mafijašku stranku čiji su reprezent on i njegov politički makro Milo Đukanović. DF osuđuje Gvozdenovićevo ucjenjivanje građana, posebno zakupaca objekata kojima je odlazeća reketaška vlast iste te lokale zatvorila usred turističke sezone ovoga ljeta, i tako svjesno doprinijela njihovom kompletnom fijasku kada je u pitanju ovogodišnje poslovanje, a slično je bilo i u minulih nekoliko godina", naveo je Đurović u saopštenju barskog DF. 

Prema njegovim riječima, više od “već viđenog prodavanja magle” turističkim poslenicima zapada za oči Gvozdenovićevo okupljanje zdravstvenih radnika u Baru “zarad upućivanja prijetnji i ucjena za potrebe DPS. 

"Taj resor jedan je od rijetkih kojima nije do sada rukovodio, koliko god važi za hirurga – kasapina kad je riječ o njegovom odnosu prema budžetima koji se pune iz inače opljačkanih građana Crne Gore. I kada smo kod odlazećeg ministra Gvozdenovića i njegovih najnovijih nepočinstava, imamo potrebu da ga podsjetimo da je njegove pozive da dođu na ubjeđivanje radi glasanja za DPS ignorisao najveći broj zakupaca lokala i plaža u barskoj opštini, čime je dobio još jednu bjelodano jasnu najavu epiloga predstojećih izbora na kojima će DF ostvariti ubjedljivu pobjedu i nakon toga formirati prvu demokratsku vladu u Crnoj Gori, dok će DPS, izvjesno doživjeti fijasko poput brodoloma koji je istog tog Gvozdenovića zadesio ovih dana u gradu Baru, čiju nekada uzornu privredu je kao gradonačelnik dobrim dijelom i lično iskasapio", zaključio je Đurović.