DPS-u 20 mandata u Pljevljima, Đačić: Naša politika trijumfovala

205 pregleda 0 komentar(a)
glasanje, izbori, Foto: AFP
glasanje, izbori, Foto: AFP
Ažurirano: 27.05.2018. 22:09h

Rezultati lokalnih izbora u Pljevljima na osnovu 100% obrađenog uzorka Centra za demokratsku tranziciju (CDT) su: DNP-Pokret za PLJ-Prava CG 12.6% ili 4 mandata, DPS-SD-BS 53.9% ili 20 mandata, Demokrate 18.4% ili 6 mandata, NSD-SNP-PzP 13.5% ili 5 mandata, Pljevlja svima 1.6% - bez mandata.

Podaci CeMi-ja:

Na danas održanim lokalnim izborima u Pljevljima na osnovu uzorka poslije 100 odsto obrađenih biračkih mjesta lista "Za dobro građana Pljevalja - Pobjednički! Milo Đukanović" osvojila je 53,6% glasova ili 20 mandata, pokazuju podaci CEMI-a.

Na osnovu istog procenta obrađenih biračkih mjesta lista Aleksa Bečić - Demokrate - Pobjede a ne podjele osvojila je 19,9% ili sedam mandata, koalicija NSD - SNP - PzP 13,3% ili četiri mandata, Za spas Pljevalja 11,4% ili četiri mandata, i Pljevlja svima - dr Adnan Hadžiosmanović 1,8% - bez mandata.

Pristalice DPS slave u Pljevljima.

Nosilac liste Koalicije DPS, SD i BS Mirko Đačić ocjenio je da je njihova politika trijumfovala na izborima u Pljevljima i da nije iznenađen ovolikom podrškom građana.

„Imali smo evidentan radni rezultat tokom minulog mandata i zajedno smo sa građanima Pljevalja u jednom partnerskom odnosu gradili ljepša Pljevlja. U narednom periodu postoji mnogo veća volja i želja da u narednom mandatu pristupimo realizaciji svih važnimm projekata kompletnog izvbornog programa“, rekao je Đačić.

Predjednik Opštinskog odbora DPS-a Vlado Milinković kazao je da je očekivao pobjedu Kolicije koju predvodi DPS.

"Ovo je veličanstvena pobjeda i zahvaljujem se svim građanima. Mi nećemo likovati u ovoj pobjedi, ja lično kao predsjednik OODPS-a a ovo doživljavam kao još veću obavezu u narednom periodu“, rekao je Milinković.

Kordinator DPS-a za Pljevlja Ilija Ašanin kazao je da je njihova Koalicija osvojila više glasova nego svi ostali učesnici izbora.

Ovo je još jedna snažna podrška našoj politici i poštovanje za ono što je urađeno u predhodnom mandatu u Pljevljima“, rekoa je Ašanin.

Ašanin je kazao da je izborni dan protekao uglavnom u redu a određene političke grupacije pokušavale da dovedu u pitanje izborni dan ali to im nije pošlo za rukom. Nadležnost državni organi treba da vide da li u skladu sa zakonom ima osnova za bilo kakav postupak“, rekao je Ašanin.

Bonus video: