DPS u Bakuu: Pričali i o Evroviziji

Demokratska partija socijalista i partija “Novog Azerbejdžana” potpisali su 22. decembra Memorandum o razumijevanju i saradnji ovih dviju stranaka
0 komentar(a)
Đukanović i Roćen Baku, Foto: Apa.az
Đukanović i Roćen Baku, Foto: Apa.az
Ažurirano: 25.12.2011. 10:48h

Demokratska partija socijalista i partija “Novog Azerbejdžana” potpisali su 22. decembra Memorandum o razumijevanju i saradnji ovih dviju stranaka, prenijela je Azerbejdžanska državna novinska agencij (AzerTAc).

Navodi se da su sporazum potpisali izvršni sekretar i zamjenik predsjednika partije “Novog Azerbejdžana”, poslanik Ali Ahmadov i predsjednik DPS-a Milo Đukanović.

Ahmadov je povodom potpisivanja sporazuma, kazao da će jačanje odnosa između političkih stranaka doprinijeti daljem jačanju veza između dvije države i njihovih naroda.

Zvaničnik partije, kako piše, obavijestio je Đukanovića “o dinamičnom razvoju Azerbejdžana, dostignućima i pripremama za pjesmu Evrovizije” koja će se u maju sljedeće godine održati u toj državi i gdje će Rambo Amadeus predstavljati Crnu Goru.

S druge strane, Đukanović je naglasio da je Crna Gora zainteresovana za jačanje veza s najrazvijenijem zemljom u regionu (Kavkaza), dodajući da će potpisivanje Memoranduma doprinijeti produbljivanju odnosa između naroda dvije zemlje.

"Potpisnice su razmijenili mišljenja o perspektivama odnosa između mladih organizacija dviju stranaka, uzajamnim posjetama, međunarodnoj suradnji i drugim pitanjima", navodi AzerTAc.

Đukanović je, na poziv predsjednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva, koji je ujedno i predsjednik partije Novog Azerbejdžana, boravio u dvodnevnoj posjeti Bakuu. U delegaciji je bio i ministar vanjskih poslova Milan Roćen, u svojstvu člana Predsjedništva DPS-a.

Oni su bili gosti Alijeva, a sreli su se i sa premijerom te bogate evroazijske zemlje u regionu južnog Kavkaza Arturom Rasizadeom.

Bonus video: