DPS-u Putinov predlog sporan

Prema nezaničnim informacijama dokument koji je dostavljen vladajućoj partiji razlikovao se od onog koji su potpisale dvije opozicione partije. Da je DPS stavio potpis na njega to bi se, kako vjeruju, moglo tumačiti kao da postoje “dvije Crne Gore”
1 komentar(a)
Tarzan Milošević, Foto: Screenshot (YouTube)
Tarzan Milošević, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 10.05.2016. 20:04h

DPS nije potpisao Memorandum sa Jedinstvenom Rusijom (JR), jer je njihov predlog bio neprihvatljiv, rekao je “Vijestima” politički direktor DPS-a Tarzan Milošević.

Predlog je bio dostavljen mejlom, a DPS je, kako je rekao Milošević, u telefonskom razgovoru obavjestio JR da je on “u ovom trenutku neprihvatljiv”.

Milošević nije želio da objasni zbog čega je tako, uputivši “Vijesti” na JR jer je ona, kako je objasnio, inicijator.

“Sporazum koji smo potpisali 2011. sa JR i dalje je na snazi i može biti unapređivan”, rekao je politički direktor DPS-a.

Prema nezaničnim informacijama dokument koji je dostavljen vladajućoj partiji razlikovao se od onog koji su potpisale dvije opozicione partije. Da je DPS stavio potpis na njega to bi se, kako vjeruju, moglo tumačiti kao da postoje “dvije Crne Gore”.

Partija ruskog premijera Vladimira Putina je u Podgorici potpisala Lovćensku deklaraciju sa Demokratskom narodnom partijom i Socijalističkom narodnom partijom.

Deklaracijom se potpisnici između ostalog zalažu za stvaranje saveza vojno neutralnih država jugoistočne Evrope i za održavanje referenduma o ulasku Crne Gore u NATO.

SDP je juče ocijenio da DPS vodi “dvoznačnu politiku” isključivo zbog opstanka na vlasti, aludirajući na njene kontakte sa Jedinstvenom Rusijom.

"Strateška saradnja, odnosno navodne konsultacije DPS-a sa partijom ruskog premijera Vladina Putina odslikavaju DPS politiku dvoznaka, čiji je smisao uvijek bio opstanak na vlasti po svaku cijenu”, saopšteno je iz SDP-a.

Na sajtu JR objavljeno je da su njeni prestavnici tokom boravka u Crnoj Gori razgovarali sa predstavnicima DPS-a.

U saopštenju SDP-a dodaje se da je "ruska karta" uvijek otvorena opcija za DPS, a tu kartu su omogućili brojni "poslovni" DPS aranžmani sa "nekim takozvanim investitorima iz te zemlje".

Bonus video: