DPS: Upozorenje SDP-a smiješno kao mogući duet Branka Radulovića sa Robijem Vilijamsom - Vijesti.me
"CRNA GORA IMA SVOG KANDIDATA ZA GINISA"

DPS: Upozorenje SDP-a smiješno kao mogući duet Branka Radulovića sa Robijem Vilijamsom

"Dijaloga će biti i bez Ranka Krivokapića u glavnoj ulozi, kao što su i mnogo važniji dijalozi za državu uspijevali, vjerovali ili ne, bez njegovog prisustva", rekli su iz DPS-a

Radna grupa parlamentarnog dijaloga
Radna grupa parlamentarnog dijaloga (Foto: Savo Prelević)

Smiješno djeluje upozorenje SDP-a da neće dozvoliti odugovlačenje pregovora, jednako kao i mogući duet Branka Radulovića sa Robijem Vilijamsom, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz SDP-a su danas kazali da je DPS partija koja je u međunarodnim okvirima prepoznata kao akter izbornih krađa i kao takva ne može bilo kojim pitanjem uslovljavati dinamiku i eventualne dogovore oko uslova za fer izbore.

"Izgleda da Crna Gora ima svog kandidata za Ginisovu knjigu rekorda - kompletno rukovodstvo partije doskorašnje članice vladajuće koalicije bilo je "zaleđeno" punih 18 godina, pa ih je neko naprasno odmrznuo i tek tako odmrznuti su shvatili što se dešavalo tokom protekle skoro dvije decenije u vlasti, u kojoj su volšebno učestvovali sve vrijeme. Kod crnogorskih građana ovakvi izlivi naknadne pameti i demagogije izazivaju samo podsmijeh", navodi se u saopštenju DPS-a. 

SDP- u poručuju da se ne plaši za dijalog. 

"Dijaloga će biti i bez Ranka Krivokapića u glavnoj ulozi, kao što su i mnogo važniji dijalozi za državu uspijevali, vjerovali ili ne, bez njegovog prisustva. Uostalom, ko to više pita SDP? Što se tiče uloge Vrhovnog državnog tužilaštva i čitave njegove strukture uključujući i SDT, DPS dosljedno poštuje ustavnu i na zakonima zasnovanu nadležnost svakog državnog organa i organa uprave, bez ikakvog interesa za političkim marketingom i prisvajanjem, kojima je SDP sklona", zaključuje se u saopštenju.