DPS: Uspješne pripreme za predstojeći Kongres

Na sjednici je razgovarano i o nacrtima kongresnih dokumenata, Programu, Statutu i Izvještaju o radu između dva kongresa
809 pregleda 3 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) saopštilo je nakon večerašnje sjednice da je zadovoljno pripremama za sedmi Kongres, koji će biti održan 30. novembra u Podgorici.

„Nakon uspješno organizovanih opštinskih izbornih konferencija i izbora novih, bitno kadrovski obnovljenih, lokalnih odbora DPS-a, sve aktivnosti u susret Kongresu se odvijaju u skladu sa definisanim rokovima i utvrđenim kriterijumima“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da do sada kandidovani članovi DPS-a za najodgovornije funkcije u partiji i članstvo u najvišim partijskim organima garantuju nastavak uspješnog vođena stranke i vrijedna politička ostvarenja u budućim izbornim izazovima.

Na sjednici je razgovarano i o nacrtima kongresnih dokumenata, Programu, Statutu i Izvještaju o radu između dva kongresa.

„I ocijenjeno je da predstavljaju odličnu osnovu za dalje oblikovanje politika partije koje će voditi crnogorsko društvo do većeg kvaliteta života, kao i boljeg organizovanja DPS za buduće izborne i druge političke izazove“, dodaje se u saopštenju.

Zaključeno je da se nakon 1. oktobra sprovede javna rasprava u okviru partije, u kojoj će članovi i simpatizeri DPS-a imati priliku da daju svoj sud o kongresnim dokumentima

Predsjedništvo se upoznalo i sa izbornim aktivnostima u Savjetu mladih i Ženskoj alijansi DPS-a i izrazilo očekivanje da će nakon Kongresa ti procesi predstavljati nastavak uspješnog podmalađivanja partije i afirmisanja potrebe većeg učešća žena u savremenim političkim procesima.

„Predsjedništvo je iskazalo zadovoljstvo zbog aktivnosti Radne grupe u Parlamentu, koja je formirana radi reforme izbornih pravila, i iskazalo očekivanje da će svi politički subjekti zastupljeni u grupi, pokazati političku odgovornost i demokratski kapacitet za vođenje konstruktivnog dijaloga“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: