DPS: Uzaludne verbalne akrobacije opozicije, zakon je jednak za sve

"Ipak, šampion licemjerja je stranka koja sa čitavim jednim poslanikom ili 1,23 odsto podrške građana, ima ambiciju da postane pravni i moralni sudija?!"
1673 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Dps.me
Ilustracija, Foto: Dps.me

Teško je uzdržati se od podsmijeha i ironije, kad sumiramo reakcije opozicionih stranaka na izlaganje predsjednika DPS. Tako u javnost dospiju istrošeni manifesti poštenja onih koji se nalaze pod optužbama za najteža krivična djela protiv bezbjednosti i ustavnog poretka, onih koji su milione dobijali za svoje beščašće i sa njima kupovali sve po Crnoj Gori - od tablet uređaja do medija, saopšteno je iz DPS-a.

Iz te partije su odgovorili na reagovanja opozicionih stranaka povodom izjava predsjednika DPS-a Mila Đukanovića.

>> DF: Kraj Mila britve

>> URA: Đukanović priznao krivicu, a tužilaštvo u čudu

>> Demokrate: Korisna pojava Đukanovića, javnost vidjela kako izgleda diktator satjeran u ćošak

"Ili nam o pravnim procesurama govori onaj kojeg spopada neviđena panika od rutinske provjere sopstvenog magistarskog rada, pa sa pozicija moralnog arbitra, traži da za njega zakon ne važi. Ipak, šampion licemjerja je stranka koja sa čitavim jednim poslanikom ili 1,23 odsto podrške građana, ima ambiciju da postane pravni i moralni sudija?! Kakvo odsustvo osjećaja za stid je potrebno da sebe predstavljaš kao predstavnika i zaštitnika 'siromašnog' naroda, a osnivači su ti najbogatiji ljudi koji su pokupovali pola Crne Gore i čija se imovina broji milionima eura. Razumijemo očaj ovih političkih gubitnika koji se i za slamku hvataju, makar ona bila u vidu bjegunca od pravde i zakona. Da se sličan sličnim raduje, svjedoči i činjenica da posrnuli biznismen u svojim igrokazima i pošalicama, sve češće 'namiguje' upravo Abazovićevoj stranci", poručuju iz DPS-a.

Kako navode, sve što se posljednjih dana dešava u Crnoj Gori najbolji je pokazatelj da zakon važi jednako za sve.

"Svako treba da odgovara za eventualno kršenje zakona, i nikakvo politikanstvo, buka ili pokušaj zamjene teza neće ga abolirati. Možete da se uprežete koliko hoćete, da pravite verbalne akrobacije i moralne tirade ali nećete nikog ubijediti da po bilo kom kriterijumu izjednači krivično djelo poput terorizma u pokušaju na dan izbora i eventualnog prekršaja Zakona o finansiranju političkih partija i izbornih kampanja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: